KRO De Wandeling

Silvie Raap staat tienermoeders uit eigen ervaring bij

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 9 MEI

HILVERSUM, 20030506 -- Silvie Raap was 16 toen ze zwanger raakte. "Ik schrok, maar ik besloot het kindje te houden. Ik moest vanaf toen wel heel wat veranderen in mijn leven om mijn dochtertje een toekomst te bieden." Inmiddels is Silvie 10 jaar ouder en de drijvende kracht achter de Stichting Steady. Steady informeert tienermoeders over opleidingen, huisvesting en financiële zaken.

Tijdens de zeventiende etappe van KRO De Wandeling onderweg naar Nijmegen gaat Lucette Verboven in gesprek met Silvie Raap over haar moederschap en de manier waarop zij de problemen die dat met zich meebracht te lijf is gegaan. "Mijn relatie liep stuk, financieel werd het moeilijk en ik liep tegen de bureaucratie aan. Het viel me op dat 'de jeugd' door de mensen van hulpverlenende instanties niet serieus werd genomen." Silvie is erbij als burgers worden uitgenodigd om in de Tweede Kamer mee te praten over Algemene Bijstandswet. "Ik vond het moeilijk om over mijn niet al te rooskleurige situatie te praten, ik schaamde me rot. Maar ik vond dat er wat moest veranderen, dus deed ik mijn mond open." Als ze met de gemeentelijke politiek in contact komt groeit de behoefte om een eigen organisatie op te richten. Met hulp van vrienden, vriendinnen en familie is de Stichting Steady van de grond gekomen. Steady heeft inmiddels een eigen kantoortje in Rotterdam en is onderdeel van de stichting Vrouwenopvang.

KRO De Wandeling volgt tot eind mei het pad langs de Duitse grens naar Nijmegen. Onderweg ontmoet presentatrice Lucette Verboven mensen die hun hart volgen. Het seizoen wordt afgesloten met de grote KRO Wandeldag.

KRO De Wandeling, vrijdag 9 mei 16.30 uur (HH. op zondag 11mei, moederdag 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.



KRO De Wandeling