Arcadis NV

Arnhem, 9 mei 2003

ARCADIS NEEMT DUITS PROJECTMANAGEMENT BEDRIJF OVER

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van 75% van de aandelen van het Duitse HOMOLA Projectmanagement AG (HOMOLA). Het bedrijf is gespecialiseerd in projectmanagement, heeft activiteiten in Duitsland en Tsjechië en heeft 20 jaar ervaring in het managen van grote projecten. HOMOLA heeft 125 werknemers en een omzet van ongeveer EUR 10 miljoen. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie, een top 3 positie in de Duitse markt en is marktleider in Tsjechië in gespecialiseerd projectmanagement op het gebied van infrastructuur en gebouwen. De overname is gebaseerd op een EBITA multiple van 5. Overige financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt. De resterende 25% van de aandelen zijn eigendom van het management van HOMOLA.

De uitstekende staat van dienst van HOMOLA op het gebied van project- en programma- management vormt een goede versterking van ARCADIS' positie op de Duitse markt. HOMOLA levert projectmanagementdiensten zowel in de gebouwen- als de infrastructuurmarkt. Zo is het bedrijf al jaren betrokken bij de uitbreiding van de luchthaven van Frankfurt. Klanten vragen zekerheid over de manier waarop hun projecten worden aangepakt en hebben behoefte aan integrale dienstverlening. De gecombineerde activiteiten van ARCADIS en HOMOLA voldoen ruimschoots aan die vraag, aangezien de bedrijven gezamenlijk alle fasen van projecten kunnen managen, van voorstudies tot en met succesvolle implementatie. HOMOLA verleent tevens diensten op het gebied van kostenbeheersing om voor klanten zeker te stellen dat projecten binnen budget worden gerealiseerd.

Door haar aanwezigheid in Tsjechië profiteert HOMOLA van de investeringen die in dit land gedaan worden in het kader van het proces van toetreding tot de Europese Unie. Verdere groei kan worden bereikt door het gezamenlijk bedienen van klanten uit onder andere het multinationale klantenbestand van ARCADIS.

Harrie Noy, voorzitter van de Raad van Bestuur van ARCADIS, zegt: "Deze acquisitie vormt een goede stap in onze strategie om de positie in onze Europese thuismarkten te versterken. De kwaliteiten van HOMOLA op het gebied van project- en programmamanagement vormen een belangrijke aanvulling van ons dienstenpakket in de Duitse markt. Daardoor zijn we in staat om aan de toenemende vraag van onze klanten naar totaaloplossingen te voldoen."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS telt 8500 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 850 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.



Arcadis NV