Politie Midden- en West Brabant

Jongetje overlijdt na aanrijding met bromfietser

Bergen op Zoom, 9 mei 2003

BERGEN OP ZOOM: Gisteravond is ten gevolge van een verkeersongeval een vijfjarig jongetje uit Bergen op Zoom overleden. Het slachtoffer werd omstreeks 17.30 uur op het Lodijkepad aangereden door een 17-jarige bromfietser uit Bergen op Zoom. Ter plaatse geldt een fietspad. De politie heeft de bromfietser omstreeks 21.00 uur aangehouden.

De bromfietser reed omstreeks 17.30 uur via de Duvenee het Lodijkepad op. Hij wilde naar een speeltuin rijden om vrienden te treffen. Ter plaatse is het Lodijkepad aangeduid als fietspad, het is er niet toegestaan om met een brommer te rijden. Een groepje kinderen speelde op en nabij het fietspad.

De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom, reed nadat hij naar eigen zeggen een groepje kinderen gepasseerd was, een vijfjarig jongetje aan dat voor hem van de linkerkant kwam aangelopen.

Het slachtoffer werd door de GGD in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom. Later op de avond kwam het trieste nieuws dat het jongetje ten gevolge van de opgelopen verwondingen is overleden.

De wijkagent was met collega`s ter plaatse om zorg te bieden aan de geëmotioneerde bewoners.

Ook de burgemeester van Bergen op Zoom dhr. P.A.C.M van der Velden stelde zich ter plaatse persoonlijk op de hoogte.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en toedracht van het ongeval.

Bron: Willem van Hooijdonk