Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-05-2003
Politieberichten 08/05 (13.00 uur) t/m 09/05 (07.00 uur)

Sneek: aanhouding winkeldief
Donderdag rond 13.55 uur is in een winkel aan het Sint Antoniusplein een 61-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had pannekoeken en yoghurt uit winkel weggenomen zonder deze te betalen. Een 30-jarige man uit Sneek deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal computers
Donderdag tussen 10.00 uur en 11.30 uur zijn aan de Cornelis Trooststraat twee systeemkasten weggenomen uit een lokaal in een school. Hoe de systeemkasten zijn weggenomen is niet duidelijk. Een
36-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Jelsum: aanrijding met letsel
Donderdag rond 15.15 uur raakte aan de Bredyk een vrouw uit Stiens (leeftijd onbekend) gewond bij een aanrijding. De vrouw reed op de fiets over de ventweg richting Cornjum, toen zij achterop een invalidewagen reed en ten val kwam. De 80-jarige man in de invalidewagen, een inwoner van Leeuwarden, bleef ongedeerd. De vrouw zag wazig en is per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Drachten: aanhouding winkeldief
Donderdag rond 14.10 uur zijn in een winkel aan de Noorderbuurt een
45-jarige man en een 45-jarige vrouw beiden uit Groningen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Op het bureau bleek dat de vrouw niet betrokken was bij de diefstal. Toen de man de winkel wilde verlaten ging het beveiligingssysteem af. De man bleek diverse goederen, waaronder een paar schoenen en diverse kledingstukken uit de winkel te hebben weggenomen zonder te betalen. De man bekende de diefstal. Een 55-jarige man uit Opeinde deed aangifte.

Heerenveen: inbraak woning
Donderdag tussen 12.50 uur en 13.10 is in een woning aan de Toellan ingebroken. Weggenomen is een videocamera en een fototoetsel. Men kwam binnen via de voorzijde van de woning. Een 33-jarige vrouw uit Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 08.45 uur en 16.00 uur is ingebroken in een woning aan de Aldlansdyk. Weggenomen zijn sieraden, verzamelmunten en een mobiele telefoon. Men kwam binnen door verbreking van de voordeur. Een
51-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 13.00 uur en 21.45 uur is aan de Aldlansdyk ingebroken in een woning. Men kwam binnen door verbreking van de voordeur. Weggenomen zijn sierraden en parfum. Een 25-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Donkerbroek: eenzijdige aanrijding met letsel
Donderdag rond 22.20 uur is aan de Leidijk een 41-jarige vrouw uit Leeuwarden gewond geraakt door een aanrijding. De vrouw reed op haar motor richting de N381 toen zij uit de bocht vloog in de laatste scherpe bocht. De vrouw schatte de bocht niet goed in. De vrouw raakte in de berm en kwam ten val op het fietspad naast de weg. De vrouw is met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Frieschepalen: rijden onder invloed
Vrijdag rond 01.00 uur is aan de Kromhoek een 22-jarige automobilist uit Frieschepalen gecontroleerd. De man had gedronken en blies op het politiebureau 285 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur.

Heerenveen: rijden onder invloed
Vrijdag rond 01.35 uur is aan de K.R. Poststraat een 46-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 415 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uren.

Leeuwarden: inbraak winkel
Vrijdag rond 02.10 uur is aan de Wismastate ingebroken in een winkel. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Weggenomen zijn drie laptops. Een 29-jarige man uit Drachten deed aangfite.

Sneek: diefstal wielen
Tussen donderdag 17.30 uur en vrijdag 05.45 uur zijn aan de Suffridusstraat vier wielen van een auto gestolen. Men had de auto op bakstenen gezet en alle vier wielen eraf gehaald. Een 47-jarige man uit Leeuwarden deed aangfite.

Leeuwarden: auto inbraak, aanhouding verdachte
Donderdag rond 21.00 uur is aan de Wijbrand de Geeststraat een
39-jarige man uit Leeuwarden op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal uit een personenauto. Het rechterzijraam van de auto was vernield en de autoradio was weggenomen. Een 55-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72