Ingezonden persbericht

Bij dit bericht is op aanvraag een illustratie in hoge resolutie beschikbaar.

Persbericht

9 mei 2003

Accountants gebruiken minder dan 50% van hun potentieel

~ onderzoek van Cartesis toont aan dat accountants een groot deel van hun capaciteiten onbenut laten ~

De meeste accountants gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden minder dan de helft van de kennis die ze hebben opgedaan hebben tijdens hun opleiding.

Cartesis, specialist in financiële analyse en groepsrapportage, heeft financiële professionals een online vragenlijst voorgelegd, waarin ze gevraagd werden hoe volgens hen hun kennis op het werk tot z'n recht komt. De helft van de respondenten gaf aan slechts 25-50% van de opgedane kennis te gebruiken en een kwart gebruikt zelfs nog minder.

Bijna al deze respondenten heeft meer dan vijf jaar werkervaring, hetgeen impliceert dat organisaties er niet in slagen de ervaring van hun accountants volledig te benutten. Feedback laat zien dat dit gebrek te wijten is aan lange processen, zware administratieve procedures en trage systemen - factoren die ervoor zorgen dat accountants zich voornamelijk bezighouden met sterk uitvoerende taken en hen beletten zich te concentreren op strategisch werk.

"Accountants zijn dure, hoog gekwalificeerde medewerkers. Daarom is het commercieel onverantwoord hen in te zetten voor taken zonder toegevoegde waarde voor de business, zoals het invoeren van data", aldus Hanz Zuijdendorp, managing director bij Cartesis. "Toch doen de meeste organisaties dat wel, zo blijkt uit ons onderzoek. Dit betekent dat veel van de aanwezige capaciteiten verloren gaan. Dit is natuurlijk erg nadelig, vooral in het licht van de bedragen die deze bedrijven investeren in training en opleiding."

"Als beursgenoteerde ondernemingen profijt willen hebben van goed gekwalificeerd personeel, dan moeten ze hen de beschikking geven over de juiste middelen om hun werk te doen", vervolgt Zuijdendorp. "Technologie moet helpen om consolidatieprocessen te stroomlijnen en te automatiseren, bijvoorbeeld door rapportagetijden te reduceren, te zorgen voor de juistheid en duidelijkheid van gegevens consistentie te garanderen. Financiële afdelingen moeten dit inzien en ervoor zorgen dat ze de capaciteiten van hun medewerkers niet onbenut laten."

( 317 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is een toonaangevende wereldwijde leverancier van financieel analytische toepassingen voor Strategisch Financieel Management. Cartesis biedt volledig geïntegreerde toepassingen op een krachtig analytisch platform. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en het bedrijf heeft kantoren in België, Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Amerika, Japan en Nederland. Cartesis producten bieden Global 2000 bedrijven de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Lisette de Jong:
Tel: 030 280 09 04
E-mail: l.dejong@cartesis.nl
http://www.cartesis.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com