Ingezonden persbericht

Central Point en ICEcat tekenen contentovereenkomst

ICEcat gaat online reseller Central Point voorzien van rijke content

AMSTELVEEN/UTRECHT, 8 mei 2003 ­ Central Point Europe, online leverancier van technologieproducten, kondigt vandaag aan alle content op haar webwinkel te gaan verrijken in samenwerking met ICEcat. Het onderstreept het succes van de proef die in het eerste kwartaal van 2003 is gedaan, waarbij alle bezoekers van CentralPoint de ICEcat-content beperkt aangeboden werd. "Technologie-producten zijn continue aan verandering onderhevig en onze klanten komen juist naar onze site voor de laatste informatie en om producten te vergelijken" zegt Sebastiaan Hooft, Central Point Europe. "ICEcat draagt bij aan het succes van onze site en onze populariteit onder onze klanten, terwijl wij kosten besparen door het gehele proces van het onderhouden van de producten database uit te besteden".

"Deze overeenkomst onderstreept de meerwaarde die ICEcat biedt aan bedrijven die online transacties doen. De ICEcat-content en -productvergelijker helpt hen klanten beter te ondersteunen tijdens hun kooporiëntatie", aldus Martijn Hoogeveen. "Met ICEcat als basis kunnen de klanten van Central Point hun beslissingen baseren op betrouwbare informatie, aangezien we ernaar streven steeds meer content rechtstreeks uit de databases van fabrikanten te betrekken".

Over Central Point Europe B.V.
Central Point Europe is een directe leverancier van computer producten aan het bedrijfsleven, universiteiten, overheid en individuele consumenten. Het hart van het bedrijf is het unieke direct-to-consumer business model.

Over ICEcat
ICEcat is een begin 2003 gestarte activiteit in samenwerking met ICT-resellers, -distributeurs en -fabrikanten, en richt zich op het aanbieden van productbeschrijvingen en productvergelijkers ter ondersteuning van kooporiëntatieprocessen. De content word aangeboden aan partijen die consumenten en professionals willen voorzien van accurate productomschrijvingen, -specificaties, -vergelijkers, -advisors en -afbeeldingen.