Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 mei werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 04.00 uur controleerden politiemensen in de wijk Nieuwland een 39-jarige bromfietser uit Amersfoort. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 780 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn bromfietscertificaat werd ingevorderd. Daar de man niet meer in het bezit was van een rijbewijs, kon die niet worden ingevorderd.

Fietser gewond

AMERSFOORT Op donderdag 8 mei raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.10 uur reed een 21-jarige automobilist uit Bunschoten over een onverhard pad, komende uit de richting van de Lindeboomseweg en gaande in de richting van de Calveenseweg. Op de kruising met de Calveenseweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 48-jarige fietser uit Soest. Een aanrijding was het gevolg en de fietser werd door de auto geschept.

De fietser werd met een gebroken sleutelbeen en enkele kneuzingen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis.

In de greppel

AMERSFOORT Op donderdag 8 mei belandde een automobilist in een greppel.

Rond 20.40 uur reed een 50-jarige automobilist uit Leusden over de Vening Meineszstraat. Hij raakte van de weg en belandde met zij auto in een greppel. Hij raakte niet gewond en kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Vervolgens besloot hij zijn weg te voet voort te zetten.

Gewaarschuwde politiemensen zagen de verdachte op aanwijzen van getuigen op de Vening Meineszstraat lopen en hielden hem aan. De man rook erg naar alcohol, sprak met een dubbele tong en stond niet erg vast op zijn benen.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 755 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Valse naam

AMERSFOORT Op donderdag 8 mei werd een snorfietser aangehouden nadat hij een valse naam had opgeven.

Rond 15.25 uur zagen politiemensen een 15-jarige jongen uit Amersfoort met een snorfiets op de Scheltussingel rijden. Toen de jongen de politiemensen zag, stapte hij af en ging met de snorfiets lopen. De politiemensen controleerden de jongen. De snorfiets bleek niet meer te zijn verzekerd en toen de agenten de gegevens van de jongen natrokken, gaf de jongen aan dat hij een valse naam had opgegeven. Vervolgens werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau is de jongen verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder verzekering, voor het opgeven van een valse naam en omdat hij nog geen 16 jaar oud was. De snorfiets zal nog nader technisch worden onderzocht.