Ingezonden persbericht

Friesland Coberco geeft obligatielening uit

Friesland Coberco geeft in mei 2003 een obligatielening uit voor een bedrag tussen minimaal 75 miljoen en maximaal 125 miljoen euro.

Het gaat hierbij om een perpetuele cumulatieve achtergestelde obligatielening die is gericht op particuliere beleggers. Met de opbrengst van de obligatielening zal Friesland Coberco kortlopende schulden aflossen. De obligatielening verbetert de balans van de onderneming omdat een dergelijke lening tot het aansprakelijk vermogen wordt gerekend.

De uitgifte van de obligaties wordt begeleid door de Rabobank, ABN AMRO en een aantal andere banken.
Friesland Coberco Dairy Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West- Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Coberco sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,7 miljard euro. In totaal zijn 16.800 medewerkers in dienst van wie 11.200 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Appelsientje, Bonnet, Chocomel, CoolBest, Completa, Debic, DubbelFrisss, Dutch Lady, Extran, Frico, Frisocare, Foremost, Friesche Vlag, Frisian Flag, Fristi, Milli, Peak, Pöttyös Túró Rudi, Rainbow, Taksi en Yo-Most.