Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

09-05-2003
Drinkwaterbedrijf Hydron spoelt leidingnet Alkemade schoon

Van eind mei tot begin juli rijdt de onderhoudsbus van Hydron Zuid-Holland regelmatig rond in de gemeente Alkemade. In die periode spoelt het drinkwaterbedrijf alle ondergrondse leidingen in de verschillende dorpen straat voor straat schoon. Het doorspoelen gebeurt overdag. Tijdens de werkzaamheden kan het zijn dat de waterdruk tijdelijk iets minder is en dat er na afloop wat bruin gekleurd water uit de kraan komt. Dit kan geen kwaad. U kunt gewoon de kraan even flink laten lopen en de WC een keer extra doorspoelen, totdat het water weer helder is.

Het is raadzaam om tijdens het spuien de wasmachine niet aan te zetten U kunt beter 's avonds wassen. Test wel eerst even of het water helder is. Eventuele roestvlekken in het wasgoed krijg je er wel weer uit door de was nat te houden en meteen nog een keer extra te wassen met Biotex Blauw.

Elke week is een ander deel van het gebied aan de beurt voor de spuiwerkzaamheden. De voorlopige planning is alsvolgt: Hydron Zuid-Holland start in Oud Ade (week 21), Rijpwetering (week 22), Nieuwe Wetering (week 23), Roelofarendsveen (week 23, 24, 25), Oude Wetering (week 26,27). Wilt u weten wanneer de leidingen in uw woonplaats precies worden gespoeld, houd dan de wekelijkse advertentie van Hydron Zuid-Holland in dit blad in de gaten. U kunt ook kijken op www.hydron-zh.nl.