Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Inspirerende tweedaagse NT2 conferentie voor docenten Datum: 9 en 10 mei 2003

Conferentieoord Heino (vlakbij Zwolle)

Twee dagen lang inspiratie opdoen.
Bruisende uitwisseling van deskundigheid tijdens workshops, masterclasses, lezingen en discussies.
Voor en door docenten die lesgeven aan anderstaligen in Nederland en Vlaanderen.

De conferentie
Tijdens de grote NT2 conferentie voor docenten en door docenten die op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2003 zal plaatsvinden, staat het lesgeven aan anderstaligen centraal onder het motto goed voorbeeld doet goed volgen. Maximaal 1000 docenten zullen elkaar die dagen inspireren en motiveren over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan een groot aantal inhoudelijke ontwikkelingen die de afgelopen jaren in het NT2 onderwijs op gang zijn gekomen zoals: zelfstandig leren en werken, buitenschools leren, portfoliomethodiek, duale trajecten, resultaatgericht werken, differentiatie in de ANT2 klassen, noem maar op. In alle scholen worden deze vernieuwingen in de praktijk gebracht. De ene docent lukt het beter dan de andere, het ene team heeft meer geëxperimenteerd dan het andere.
Door gedegen uitwisseling hopen we die dagen veel van elkaars goede lesvoorbeelden te leren om daarna met nog meer plezier voor de klas te gaan staan.

Tijdens deze tweedaagse conferentie kunnen workshops, masterclasses, presentaties, lezingen en discussies worden gevolgd. Op het terrein zijn bovendien informatiestands, uitwisselhoekjes, zeepkisten, (sportieve) recreatiemogelijkheden, koffiecorners en snackkiosken aanwezig zodat er ook veel mogelijkheden zijn voor informele ontmoetingen. Vrijdagavond is er een groot feest.

Voor wie?
De manifestatie is bedoeld voor zoveel mogelijk NT2 docenten, afkomstig van ROC's, ISK's, inkomcentra, particuliere instellingen. De voorkeur gaat uit naar gelijktijdige deelname van hele teams.

Prijs
Er is gekozen voor een grootschalige opzet met een zo laag mogelijke prijs, zodat scholingsbudgetten niet voor jaren worden opgesoupeerd. De kosten komen uit op 200,- per persoon. Voor lunch, diner en ontbijt wordt gezorgd. Drankjes en hapjes tussendoor zijn voor eigen rekening. Voor Vlaamse deelnemers zal groepsvervoer georganiseerd worden.

Waar?
Summercamp Heino is een low-budgetlocatie in een mooie bosrijke omgeving nabij Zwolle. Er zijn circa 30 workshopruimtes. Totaal zijn er 900 slaapplaatsen. De ruimtes zijn zeer eenvoudig ingericht. Men slaapt in stapelbedden, in kamers die variëren van 6 tot 18 personen.

Zelf een presentatie of workshop geven?
Het doel van de manifestatie is om een sterke impuls te geven aan de inhoudelijke kwaliteit van het NT2 onderwijs aan volwassenen. Daarvoor is deskundigheid nodig van de werkvloer. Wij zijn dan ook op zoek naar de beste voorbeelden uit de NT2 lespraktijk.

* Zijn er in uw team voorbeelden aan te dragen waar u trots op bent?
* Weet u een geslaagde didactische oplossing die u met anderen wilt delen?

* Heeft u een uitgewerkte lesopzet die goed werkt?
* Zijn er bij u in het team docenten die een workshop, presentatie of masterclass willen geven?

Uw idee aanmelden voor een workshop, presentatie of masterclass kan via de website, zie achterzijde.

Algemene informatie
Conferentieoord Heino is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De boemeltrein vanaf Zwolle stopt op 5 minuten lopen van het terrein.
Adres: Conferentieoord Heino, Schaarshoekweg 1-7, Wijhe. De manifestatie begint op vrijdag 9 mei om 11.00 uur. En eindigt op zaterdag 10 mei om 16.00 uur.

Aanmelden als deelnemer
U kunt zich aanmelden als deelnemer via www.NT2puntNL.kennisnet.nl of telefonisch:
bel vanuit Nederland 0900-20003000 ( 0,45 pm, 10.00-21.00u); bel vanuit Vlaanderen + 31 161 453151 (buitenlandtarief, 10.00-18.00u).
We adviseren om u met uw docententeam gezamenlijk in te schrijven. Er zijn ROC's die zich vooraf hebben ingetekend. Bij voorintekening worden kosten verrekend met de definitieve inschrijving. Inschrijving geschiedt op volgorde van betaling; vol is vol.

Aanmelden als workshopleider
Heeft u een goed idee voor een presentatie, workshop of masterclass, laat het ons voor 1 februari 2003 weten. Op de website vindt u daarover meer informatie en de inschrijfinstructies: www.NT2puntNL.kennisnet.nl

Correspondentie-adres: NT2 Conferentie p/a Ideëel Organiseren, Warmoesstraat 149,1012 JC Amsterdam, Nederland. Mailen kan via: NT2@ideeel.org.

Let op de aankondigingen in de vakbladen.
Via Les, Profiel en de website www.NT2puntNL.kennisnet.nl zult u verder op de hoogte gehouden worden van het programma.

Organisatie
www.ideeel.org

Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: info@minocw.nl