Ingezonden persbericht


Persbericht

14 april 2003

Ontwerp je eigen piercing!

Cult Online en Teylers Museum organiseren

piercing-ontwerpwedstrijd voor jongeren

Naar aanleiding van de tentoonstelling Piercing organiseren Cult Online, hét culturele internetplatform voor jongeren en het Teylers Museum te Haarlem een piercing-ontwerpwedstrijd. Tot en met 8 mei kunnen jongeren het ontwerp van hun droompiercing opsturen naar Cult Online. De ontwerpen zullen op de site (http://www.cultonline.nl) te zien zijn en door een professionele jury worden beoordeeld. Een edelsmid gaat het winnende ontwerp uiteindelijk uitvoeren.

De winnaar wordt op 9 mei in het Teylers Museum bekendgemaakt.

De wedstrijd

Bij jongeren zijn piercings tegenwoordig erg populair. Jongeren met piercings zijn niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. De traditionele oorbellen hebben plaatsgemaakt voor neus-, lip-, tongpiercings en niet te vergeten de erotische varianten hierop.

Het Teylers Museum en Cult Online hebben daarom het initiatief genomen voor een piercing-ontwerpwedstrijd voor jongeren. De hoofdprijs is een piercing die aan de hand van een eigen ontwerp door een edelsmid is vervaardigd.

Tot en met 8 mei kunnen jongeren het ontwerp van hun ideale sieraad mailen naar redactie@cultonline.nl. Dit mogen tekeningen, collages of digitale ontwerpen zijn. De inzendingen zullen op www.cultonline.nl te zien zijn. Een vakjury beoordeelt de ontwerpen op originaliteit en uitvoerbaarheid. De makers van de 7 beste ontwerpen worden uitgenodigd voor de presentatie op 9 mei 2003 in het Teylers Museum te Haarlem, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

De tentoonstelling

De wedstrijd is ontstaan naar aanleiding van de tentoonstelling De versierde mens II: Piercing in het Teylers Museum te Haarlem. Tot en met 1 juni laat deze expositie de geschiedenis van het piercen en de tradities van het piercen in verschillende culturen zien. De tentoonstelling richt zich in het bijzonder op jongeren.

Het digitale fotoboek

Ook heeft Cult Online een digitaal fotoboek opgestart om zoveel mogelijk foto s van jongeren en hun piercings te verzamelen. Jongeren kunnen hun mooiste foto mailen naar redactie@cultonline.nl. Over Cult Online

Cult Online (www.cultonline.nl) is hét culturele internetplatform voor jongeren. Hier vinden jongeren altijd actuele informatie over wat er in Nederland op het gebied van kunst en cultuur te beleven valt. De site biedt naast diverse culturele informatie, een uitgebreide agenda, een forum en de mogelijkheid om eigen werk digitaal te exposeren.

Over het Teylers Museum

Het Teylers Museum is het oudste openbare museum van Nederland. Naast de vaste collectie zijn in het Teylers Museum regelmatig tijdelijke exposities met een cultuurhistorische achtergrond te bezoeken. De Piercing tentoonstelling maakt onderdeel uit van de serie De versierde mens en is een vervolg op de tatoeage tentoonstelling uit 1999-2000.