CDA

CDA
08-05-03
9 mei: Themabijeenkomst Bestuurdersvereniging over het Nationaal Bestuursakkoord Water
Op vrijdag 9 mei a.s. vindt in Vredenburg 19 te Utrecht een themabijeenkomst van de CDA-Bestuurdersvereniging plaats over het Nationaal Bestuursakkoord Water. Rein van der Kluit (algemeen directeur Unie van Waterschappen), Erik van Lith (CDA-Tweede Kamerlid en fractiewoordvoerder water) en Toine Poppelaars (CDA-gedeputeerde in Zeeland) zullen het woord voeren.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur.

Binnenkort tekenen Rijk, IPO (InterProvinciaal Overleg), VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en Unie van Waterschappen het Nationaal Bestuursakkoord Water. Dit is een belangrijke stap, maar nu komt het op de uitvoering aan.

Tijdens de bijeenkomst gaat het onder meer over vragen als: Bieden de afspraken voldoende soelaas voor de korte, middellange en lange termijn? Hoe om te gaan met het financieringsvraagstuk? Waar ligt nu de eerste verantwoordelijkheid voor wat betreft de uitvoering?

Na de inleidingen van Rein van der Kluit, Erik van Lith en Toine Poppelaars volgt een discussie met de deelnemers aan de bijeenkomst. Deze discussie staat onder leiding van Wil van den Berg(secretaris van de Bestuurdersvereniging)

De bijeenkomst is bedoeld voor waterschapsbestuurders van CDA-huize en voor christen-democratische gemeenteraadsleden, wethouders, provinciale statenleden en gedeputeerden die zich bezighouden met dit onderwerp.