Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-05-2003

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 9 mei
Nederland 2 - 21.30 uur

Moeder manon seijkens emotioneel over mogelijke heropening onderzoek vermoorde dochter

In TROS VERMIST van vrijdag 9 mei meldt Gertie Lamphen, de moeder van Manon Seijkens, de heropening van het politieonderzoek naar de moord op haar dochter. Binnenkort zal, volgens Gertie, het Landelijk Team Kindermoord het dossier over het meisje opnieuw tegen het licht houden.

Manon Seijkens was 8 jaar toen ze op 10 augustus 1995 spoorloos verdween. Ruim een half jaar later werd haar lichaam gevonden op nog geen 300 meter van haar ouderlijk huis. Korte tijd daarna werd een verdachte aangehouden en uiteindelijk weer vrijgelaten. Drie jaar lang zat de zaak in het slop, toen werd Harry W. gearresteerd. De man bekende en werd veroordeeld voor de moord op Manon. Maar in tweede instantie trok hij zijn bekentenis in en kwam op vrije voeten.

De vermissing van Manon Seijkens was één van de eerste zaken die TROS VERMIST in behandeling nam. Het contact met Manons moeder Gertie Lamphen bleef door de jaren bestaan. Gertie heeft zich nooit kunnen neerleggen bij de onbevredigende uitkomst van het onderzoek. Zij bleef vechten voor de waarheid over de moord op haar kind en schreef zelfs Koningin Beatrix om hulp. Uiteindelijk kwam de zaak zo in aanmerking voor hernieuwd onderzoek door het Landelijk Team Kindermoord, vertelt Gertie.

VERMIST sprak met Harry W., de man die de moord aanvankelijk bekende. Verder komt onder anderen Manons moeder Gertie aan het woord. 'Ik heb nog altijd mijn bedenkingen bij de vrijlating van Harry W.,' zegt Gertie in VERMIST, 'Als hij toch de dader blijkt kan hij niet opnieuw veroordeeld worden, maar ik hoop dat hij dan in elk geval publiekelijk aan de schandpaal genageld zal worden!'