Provincie Utrecht

Persbericht

Utrechtse amateurclubs presenteren hun passie voor kunst

4Kant Kunst in de provincie Utrecht

8-5-2003
Maak een collectief kunstwerk, dat iets zegt over de groep mensen die daaraan met z'n allen gewerkt hebben. Met deze opdracht zijn ruim 350 amateur-kunstenaars in de provincie Utrecht aan de slag gegaan. De resultaten zijn vanaf 9 mei te zien in de traverse van de Jaarbeurs te Utrecht. De tentoonstelling is ook te zien op Internet. Cultuurgedeputeerde Jan van Bergen van de provincie Utrecht zal op 10 mei deze digitale expositie openen.

In totaal 22 kunstwerken worden tot en met 19 mei geëxposeerd onder de titel "4Kant Kunst". De tentoonstelling laat een opvallende afwisseling zien aan kunstwerken. De gemiddelde Utrechtse club van amateurkunstenaars bestaat niet, wel is er veel enthousiasme om met een gevoel voor passie te werken aan kunst. Een gemeenschappelijk kenmerk is verder de basisvorm waarvoor is gekozen: de kubus die ook terug te vinden is in een reeks van 22.000 prentbriefkaarten over deze Utrechtse kunstwerken.

Virtueel Kunsthuis
De expositie 4Kant Kunst is een initiatief van de provincie Utrecht, het Amateurkunsthuis van de provincie en de stichting Beeldende Amateurkunst. Met de bedoeling om de Utrechtse amateur-kunstenaars met elkaar in contact te brengen en de kwaliteiten van hun werk voor een breed publiek neer te zetten. De 22 verenigingen die aan dit project hebben deelgenomen, zijn sinds kort ook bewoners van het virtuele kunsthuis van de provincie, www.kunsthuisutrecht.nl Op deze website staan niet alleen de kunstwerken, maar kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het gezelschap. Het Virtuele Kunsthuis is daarmee nu flink uitgebreid. Nieuw is verder dat het kunsthuis versterkt zal worden met een consulent voor beeldende amateurkunst.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl