Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Winkeldief

NIEUWEGEIN Op donderdagavond 8 mei werd in een bedrijf aan de Veldwade een 49-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden omdat deze goederen niet had afgerekend en de winkel daarna wilde verlaten. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Aan het bureau bekende hij de diefstal gepleegd te hebben. Hij kreeg een schikkingsvoorstel en een winkelverbod uitgereikt.

Crosser gewond na val

HOUTEN Op donderdagavond 8 mei werd de politie gestuurd naar een braakliggend terrein langs de rijksweg A 27. Op het terrein bleek een 15-jarige jongen uit Utrecht met een crossmotor ten val te zijn gekomen na een sprong over een heuveltje. Met een ambulance werd het slachtoffer met onbekend letsel overgebracht naar het U.M.C..

Onder invloed achter het stuur

HOUTEN In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 mei zagen surveillerende agenten een slingerende personenauto over de Rondweg rijden. De bestuurder werd gecontroleerd en bij de controle bleek deze alcohol te hebben gedronken. De verdachte, een 38-jarige inwoner van Houten, werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 485 ug/l aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt.