Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Gewapende overval

VREELAND In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 mei werd een gewapende overval gepleegd op een horecagelegenheid in Vreeland. Omstreeks 01.55 uur drong een groep onbekende mannen de gelegenheid binnen terwijl de eigenaar net de deur op slot wilde doen. De verdachten droegen bivakmutsen op het hoofd en bedreigden de aanwezigen met vermoedelijk een vuurwapen. De 59-jarige eigenaar werd met een voorwerp mishandeld en raakte gewond. De groep verdachten gingen er vandoor met medeneming van een onbekend geldbedrag uit de kassa.

De eigenaar werd voor onderzoek naar het A.M.C, gebracht waar o.a. een gebroken rib werd geconstateerd. Na behandeling mocht hij weer naar huis. Door de politie werd de omgeving naar de daders afgezocht maar deze werden niet meer aangetroffen. De politie vraagt getuigen van deze overval zich te melden bij de politie van district Rijn en Venen via telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed achter het stuur

ZEGVELD In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 mei controleerden surveillerende agenten een personenauto op de Milandweg. De bestuurder werd gecontroleerd en bij de controle bleek deze alcohol te hebben gedronken. De verdachte, een 43-jarige inwoner van Zegveld, werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 450 ug/l aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.