Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2003
Persberichten district Eemnland noord, 09.55 uur

Winkeldief

BAARN Op donderdag 8 mei werd een man voor diefstal aangehouden.

Rond 19.00 uur zag de bedrijfsleider van een winkel aan de Laanstraat dat een schoonmaker enkele tientallen pakjes sigaretten in een stofzuiger stopte. De bedrijfsleider belde de politie. Toen de politie de stofzuiger nakeek, bleken de sigaretten zich niet meer in het apparaat te bevinden. Kennelijk had de verdachte, een 35-jarige man uit Almere-buiten, onraad geroken, want hij had de pakjes sigaretten in een vuilnisbak gegooid. Hij bekende de sigaretten te hebben willen stelen.

In de auto van de verdachte werd een partij scheermesjes en foto-apparatuur aangetroffen. Hij gaf aan die bij een andere winkel van hetzelfde bedrijf te hebben gestolen. De verdachte is aangehouden en in het politiebureau ingesloten. In de woning van de verdachte werd huiszoeking gedaan. Daarbij werden geen van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.

Aanrijding

BAARN Op donderdag 8 mei raakte een automobilist lichtgewond bij een aanrijding.

Rond 14.20 uur reed een 60-jarige automobilist uit Soest over de Nassaulaan, komende uit de richting van de Gerrit van Veenlaan. Op de kruising met de Wilhelminalaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 61-jarige automobilist uit Hilversum. Een aanrijding was het gevolg.

De Hilversummer liep bij de aanrijding een hoofdwond op en voelde zich duizelig. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden. De Soestenaar liep geen letsel op.