NMBS

8 mei 2003

EUROSTAR is het goedkoopste vervoermiddel tussen Brussel en Londen!

Eurostar levert vandaag het bewijs dat het in bijna alle gevallen goedkoper is met Eurostar naar Londen te reizen dan met zogenaamde low cost vliegmaatschappijen. Prijsbewuste reizigers beseffen steeds meer dat de goedkoopste tarieven waarmee low cost maatschappijen graag uitpakken vaak enkel beschikbaar zijn op onhandige tijdstippen. Tarieven voor een vlucht vertrekkende binnen het tijdsbestek waarop de meeste passagiers wensen te reizen liggen doorgaans beduidend hoger. Rekening houdend met de duur en de kosten van het transfer van en naar de luchthaven en met de check-in tijd, wint Eurostar het met gemak van de concurrerende maatschappijen zowel wat prijs als wat kwaliteit van de service betreft.

Eurostar heeft zijn tarieven voor het weekend van 10 en 11 mei vergeleken met die van de 6 concurrerende maatschappijen op de route Brussel-Londen: British Airways, British Midland, Ryanair, SN Brussels, Virgin Express en VLM. De vermelde tarieven zijn afkomstig van hun websites. Op basis van globale prijzen, inclusief de transferkosten van en naar de luchthaven, is Eurostar tussen 29,65 euro en 229,27 euro goedkoper (zie tabel onderaan). Eurostar biedt dagelijks biljetten aan aan 79 euro heen en terug Brussel-Londen. Het aantal biljetten beschikbaar aan deze voordelige prijs komt overeen met de capaciteit van gemiddeld 4 vliegtuigen per dag. Deze biljetten kunnen tot net voor vertrek geboekt worden. Toch raadt Eurostar aan om zo vroeg mogelijk te boeken aangezien de goedkoopste biljetten meestal snel uitverkocht zijn.

Maar behalve de voordelige prijs, zijn ook gebruiksgemak en kwaliteit van de service sterke troeven. Eurostar biedt namelijk een rechtstreekse verbinding van centrum Brussel tot centrum Londen, op wandelafstand van de Big Ben, Covent Garden of het Tate Modern Museum. Op die manier worden de lange en dure transferkosten vermeden die gepaard gaan met een vliegtuigreis. De reisduur van 2u40 zal vanaf deze herfst met 20 minuten verminderd worden tot 2u20 minuten dankzij de voltooiing van de eerste sectie van de Britse hogesnelheidslijn. De tijd die de passagiers aan boord van Eurostar doorbrengen laat hen toe gedurende enkele uren te ontsnappen aan de drukte van de stad en is tijd die ze naar believen kunnen invullen door te ontspannen, te lezen of te werken. Ook de frequentie van de service vormt een belangrijke troef: dagelijks rijden er tot 8 treinen op de lijn Brussel-Londen, waardoor reizigers van meer dan 10 uur ter plekke kunnen genieten indien ze een dagtrip plannen. De beperkte check-in formaliteiten en de het ontbreken van een toegelaten maximumgewicht qua bagage vormen nog 2 extra voordelen die Eurostar biedt ten opzichte van de low cost vliegmaatschappijen.

Prijsvergelijking (inclusief de transferkosten tussen vlieghaven-stadscentra)

Brussel-Londen-Brussel

Heen : vrijdag 9 mei - na de middag
Terug : zondag 11 mei - na de middag

British Airways
British Midland
Ryanair
SN Brussels
Virgin Express
VLM

113,45 euro
141,49 euro
122,09 euro
113,49 euro
312,27 euro
143,9 euro

EUROSTAR

83,80 euro

Dit zijn de goedkoopste tarieven voor een heen- en terugreis op aangeduide data tussen de middag en middernacht zoals die op 29/04/03 op de websites van de respectievelijke maatschappijen werden teruggevonden. Vertrek/aankomst in Heathrow voor British Airways, British Midland en SN Brussel, City Airport voor VLM en Virgin Express, en Stansted voor Ryanair.

Eurostar inlichtingen en reservatie op de websites www.eurostar.com of www.nmbs.be of per telefoon op het nummer 02.528.28.28, en in elk NMBS-station of reisagentschap.

© 2003 NMBS