Gemeente Zevenaar

Infopagina week 20. 2003

INHOUD INFO WEEK 20 (11 t/m 17 mei 2003)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Stegeslag voor de bouw van een erfafscheiding met fietsenschuurtje op het perceel Sellersmaat 49 te Zevenaar.
Deze aanvraag ligt met ingang van 15 mei a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Stegeslag en de 17^e herziening daarvan voor de bouw van een appartementencomplex met 15 appartementen en een parkeerkelder in het plan Altbroek (op de locatie van de vroegere openbare Mavo) te Zevenaar.
Deze aanvraag ligt met ingang van 15 mei a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

BELEID TEN AANZIEN VAN SCHADE ALS BEDOELD IN ARTIKEL 49 VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

De gemeente Zevenaar wordt in toenemende mate geconfronteerd met verzoeken om schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke ordening biedt belanghebbenden onder andere de mogelijkheid om geleden schade als gevolg van een bestemmingsplan of als gevolg van een besluit omtrent het verlenen van vrijstelling als bedoeld in artikel 17 of 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, te verhalen op de gemeente.
In de opgestelde Notitie planschadebeleid wordt ingegaan op de vraag op welke wijze de omvang van de schade kan worden beperkt, het aantal aanvragen kan worden verminderd en of en zo ja op welke wijze afwenteling van planschade mogelijk is. Als uitvloeisel daarvan bestaat het voornemen de Procedureverordening planschade opnieuw te laten vaststellen door de gemeenteraad.

Ter inzage
De op deze aangelegenheid betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 15 mei 2003 gedurende 4 weken op het gemeentehuis bij de frontoffice van de sector Grondgebied, voor een ieder ter inzage. Inzage is mogelijk:

- zonder afspraak tijdens openingsuren van het gemeentehuis;
- op afspraak buiten de openingsuren doch binnen de kantooruren van het gemeentehuis;

- uitsluitend op afspraak buiten de kantooruren. Gedurende die termijn kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen schriftelijk een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 14 MEI 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal)
Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissieagenda

5. Rondvraag

Deel 2

1. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. uitbreiding dierenweide
2. Notitie sponsoring groen op rotondes

3. Aangaan gemeenschappelijke regeling m.b.t. Bedrijfschap Arnhem-Liemers

4. Krediet beschikbaar stellen ten behoeve van verleggen nutsleidingen en riolering aan de Bommersheufsestraat

5. Straatnaamgeving Ooyseveld

6. Herziening straatnaamgeving Sleeg

7. Herziening straatnaam Weidelaan

8. Verzoek schadevergoeding ex artikel 49 WRO van: A. Bosch
P. Gijzen
H. Van Haren
fam. Van Swaay

9. KAN-project versnelling woningbouw

10. Toekomstige samenwerking met VVV Arnhem en regio
De openbare vergadering van de raadscommissie ALGEMENE ZAKEN wordt gehouden op DONDERDAG 15 MEI 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal)
Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissieagenda

5. Rondvraag

Deel 2

1. Presentatie nieuwe financiële voorschriften en korte toelichting op programma begroting

2. Vaststellen Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Zevenaar

3. Vervolg notitie evaluatie dualisme

WATERSNOOD HERDENKINGSJAAR

Het projectbureau Delta 2003 in Zeeland is op zoek naar hulpverleners die zich hebben ingezet tijdens en na de watersnoodramp van 1953. Het gaat om mensen die zich onbaatzuchtig en volledig hebben ingezet om de nood te lenigen, hetzij op eigen initiatief, hetzij via hulporganisaties zoals het Rode Kruis of de krijgsmacht, in de eigen omgeving of in het rampgebied. Het projectbureau denkt daarbij aan redders van mensen en dieren, mensen die evacués hebben opgevangen en mensen die hebben geholpen bij het dichten van dijken en de wederopbouw. In opdracht van het Bestuurlijk Overleg Delta 2003, waarin onder meer de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, rijkswaterstaat en gemeenten uit het rampgebied vertegenwoordigd zijn, organiseert de projectgroep Hulpverlening watersnood 1953 op donderdag 18 september 2003 in Tholen en Bergen op Zoom een bijeenkomst voor hulpverleners uit binnen en buitenland. Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van activiteiten in het herdenkingsjaar, vijftig jaar na de ramp, dat begon met de Nationale Herdenking op 1 februari 2003, in Oude-Tonge in Zuid-Holland en Ouwerkerk in Zeeland.

Door na te gaan wie van de individuele hulpverleners nog in leven zijn en waaruit hun hulp heeft bestaan, wil de organisatie nadere invulling aan de bijeenkomst in september geven.
Uit alle aanmeldingen zal een aantal mensen worden uitgenodigd voor de bijeenkomst op 18 september.

Schriftelijke aanmeldingen met daarin naam, geboortejaar, adres en telefoonnummer van de hulpverlener en de aard van de inzet kunnen worden gestuurd naar het Projectbureau Delta 2003, Antwoordnummer 75, 4330 VB Middelburg, ter attentie van mevrouw A.M. Vinke. U kunt uw gegevens ook per computer verzenden naar het e-mailadres: am.vinke-vermazen@zeeland.nl .
Wie iemand kent die aan de hulpverlening heeft meegedaan, kan die persoon of personen ook aanmelden. Deze aanmelders wordt verzocht ook de eigen gegevens door te geven.
Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 6 juni 2003.

De persoonsgegevens worden door het projectbureau alleen gebruikt voor de Bijeenkomst Hulpverlening en niet aan anderen beschikbaar gesteld.

EIGENAAR CONTAINER GEZOCHT

De gemeente Zevenaar is op zoek naar de eigenaar van een witgekleurde stalen zeecontainer die sinds langere tijd in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening-2000 (APV-2000) gestald staat op het parkeerterrein bij voetbalvereniging D.C.S. op het industrieterrein Hengelder. Dit parkeerterrein is gelegen aan de straat Hengelder.

Eerdere pogingen de eigenaar van dit vehikel te achterhalen hebben geen resultaat gehad.

De eigenaar van deze container wordt opgeroepen de container vóór 2 juni 2003 te verwijderen. Als op deze datum de bedoelde container niet verwijderd is, zal hij door de gemeente worden afgevoerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Stafafdeling Bestuurs- en Burgerzaken van de gemeente Zevenaar.

OPZONNEN IN ZONNEMAAT

Op zaterdag 17 mei 2003, wordt voor de 5^e maal een opruimactie georganiseerd in de wijk Zonnemaat.
De organisatie is dit jaar in handen van de wijkvereniging Zonnemaat. Zij worden bijgestaan door de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zevenaar, diverse buurtcontactpersonen, -preventiemedewerkers, politie, leerlingen van basisscholen, de reinigingsdienst van de gemeente Zevenaar en de woningstichtingen A.S.W.Z. en S.V.Z.

Onder het motto Opzonnen in Zonnemaat zal de woonwijk zoveel mogelijk van zwerfvuil ontdaan worden. Bovendien bestaat de mogelijkheid overhangend groen langs de trottoirs te snoeien en dit door de gemeente te laten afvoeren. Het is dus niet de bedoeling dat er puin, sloop en bouwafval of gerooide bomen aan de stoep worden gezet. Alleen zwerfvuil en snoeihout van overhangend groen op uw trottoir dus niet uit uw tuin kan ter verwijdering worden aangeboden.

Elke bewoner van Zonnemaat kan deze dag een steentje bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid, de veiligheid en het woongenot in de wijk. Vanaf 8.45 uur kunt u zich melden bij De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat 4.
De actie wordt om 09.30 uur geopend worden door wethouder L. Jansen en om 12.30 uur afgesloten door wethouder N. Wiendels. Voor koffie, thee, frisdrank en een broodje wordt gezorgd. Voor iedereen die meedoet is er tevens een leuke verrassing. Deze attenties zijn beschikbaar gesteld door de beide woningstichtingen en de afdeling Wijkbeheer van de gemeente.

Wilt U ook daadwerkelijk mee helpen om de veiligheid en leefbaarheid in Zonnemaat te vergroten dan bent u van harte welkom in een zeer actieve club buurtcontactpersonen en preventiemedewerkers.
- U kunt zich opgeven als medewerker bij de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zevenaar (Melinda vd.
Bunt tel: 595533 )

- U kunt zich aanmelden als lid van de wijkvereniging Zonnemaat, bij Ylonka Dijks, voorzitter van de
wijkvereniging (tel: 334169).

- Jan Ekkel is Gebiedsagent voor de woonwijken Zonnemaat, Methen en Heerenmäten. Spreekuur: elke
dinsdagavond van 18.30 tot 19.45 uur in het wijkcentrum de Maatjes te Zevenaar.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Woensdag 14 mei

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert + Het Broek

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 14 mei

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Zaterdag 17 mei

Lentemorgen 2 + complex Platanenlaan en

Hunneveldweg + flats Zonnemaat

basisschool Lindenhage

Woensdagavond 21 mei

Babberich

drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 18/2003:

- t Schiltje 27, uitbreiden van de woning aan de voorzijde;
- Lier 18, uitbreiden van de woning;

- Bachstraat 33, uitbreiden van de woning

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 19/2003:

- Van Oldenbarnveldtlaan 24, uitbreiden van de woning Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 18/2003:

- Dr. Honigstraat 3, gedeeltelijk vergroten van bijeenkomstgebouw met appartement;

- Hoevestraat ongenummerd, oprichten van geluidsschermen langs de Betuweroute

Ingekomen sloopaanvraag week 17/2003:

- De Oliemolen 12, slopen van een bijgebouw
De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 17/2003:
- Hessen 1, plaatsen van twee dakkapellen

Verleende lichte bouwvergunningen week 18/2003:
- Tooropstraat 24, uitbreiden garage;

- Collenkamp 16, het uitbreiden van de woning
Verleende reguliere bouwvergunningen week 18/2003:
- Edisonstraat 20, plaatsen autowasboxen

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO en artikel 19.3 WRO week 18/2003:

- Romei 2, uitbreiden van een woonhuis met praktijkruimte
Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OPEN DAG LIEMERSE MUZIEKSCHOOL

Zaterdag 17 mei a.s. is de jaarlijkse OPEN DAG van de Liemerse Muziekschool (LMS) in Zevenaar. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur in het hoofdgebouw van de LMS aan de Platanenlaan 13. De toegang is gratis.

In diverse lokalen kan men de verschillende instrumenten bekijken, beluisteren én proberen. Denk bijvoorbeeld aan keyboard, hoorn, piano, blokfluit, saxofoon, gitaar, slagwerk, viool en dergelijke. Ook kunnen muziekdemonstraties worden bijgewoond. Zo zal onder meer De slag bij Waterloo van de Nederlandse componist R. Gerretson worden uitgevoerd. Verder verzorgen de jongste leerlingen een uitvoering, treedt een sax- en fluitenensemble op en wordt er folkmuziek gemaakt.

Alle informatie over muzieklessen en activiteiten is op de open dag beschikbaar.