Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Shirt dief

UTRECHT- Op donderdagavond werd een man aangehouden omdat hij gestolen goed te koop aan bood. Omstreeks 20.50 uur zagen agenten een 35-jarige man uit Utrecht op de Hardebollenstraat die kinderkleding te koop aan bood. Agenten vertrouwden het niet en onderzoek wees uit dat de t-shirts van diefstal afkomstig waren. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Dieven?

UTRECHT- Op donderdagavond werd drie jongens aangehouden omdat ze op een boot hadden gelopen.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woonboot gelegen aan het Park Oog en Al. De politie ging poolshoogte nemen en trof in de omgeving drie jongens aan welke voldeden aan het signalement. Het drietal, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek wees uit dat de jongens alleen op de boot hadden gelopen. Na een goed gesprek op het politiebureau werden de jongens door hun ouders opgehaald.

Rover aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een vrouw had beroofd van haar tas.

Omstreeks 00.40 uur liep de 28-jarige vrouw uit Utrecht over de Zevenwouden. Over haar schouder had ze een tas hangen en hier werd plotseling hard aan getrokken. De vrouw werd vervolgens op de grond gegooid. De 24-jarige man uit Utrecht pakte de tas van de vrouw en rende weg. Buurtbewoners zagen de beroving gebeuren en zette direct de achtervolging in. De man kon op de Oldambt worden aangehouden door de bewoners. De politie nam de man over en hij werd ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT- Op de Daalsetunnel werd van 02.15 uur tot 03.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 81 bestuurders gecontroleerd en 4 hiervan hadden teveel gedronken.

Op de Livingstonelaan werd omstreeks 03.40 uur een 45-jarige automobiliste gecontroleerd uit Utrecht. Onderzoek wees uit dat zij teveel had gedronken en blies op het bureau 345 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Bostondreef werd omstreeks 02.30 uur een 35-jarige automobilist uit Tienhoven gecontroleerd op de Bostondreef. Op het bureau blies hij 445 ug/l/. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep aangetroffen
VLEUTEN- Op donderdagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen in een garage aan de Multatulistraat. In de garage werden in totaal 308 planten aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen in een garage gelegen aan de Rijksstraatweg. Hier werden 265 planten aangetroffen. Onderzoek hier wees ook uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.