Politie Hollands Midden
Datum: 9 mei 2003

(


Onder invloed Noordwijk

Tijdens een surveillance van de politie is, vrijdagnacht 9 mei om 01.20 uur, een 37-jarige man uit Valkenburg gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. De man blies 400 Ug/l en kreeg een procesverbaal en een rijverbod van drie uur.




Onder invloed Alphen a/d Rijn

Tijdens een surveillance van de politie is, vrijdagnacht 9 mei om 03.15 uur, een 30-jarige man uit Alphen a/d Rijn gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. De man blies 395 Ug/l en kreeg een procesverbaal en een rijverbod van drie uur.


Onder invloed rijden Nieuwkoop

De politie hield op donderdag 8 mei omstreeks 18.30 uur een 62-jarige automobilist in Nieuwkoop aan in zijn woning. De man was kort daarvoor met zijn auto aan de Sperwerstraat te water geraakt. De automobilist wist zelf zijn auto uit te komen en naar zijn huis te lopen. Hij liep een lichte hoofdwond op. In zijn woning nam de politie een blaastest af. Deze gaf een uitslag aan van 935 ug/l terwijl 220 de limiet is. De politie maakt proces verbaal op. Tevens werd zijn rijbewijs in beslaggenomen en kreeg hij een rijverbod van elf uren.

Snelheidscontrole Zevenhuizen
De politie heeft op woensdagmorgen 7 mei tijdens het spitsuur een snelheidscontrole gehouden op het Noordeinde. De politie behoefde geen bekeuringen uit te schrijven.


75 verkeersregelaars opgeleid Zevenhuizen/Moerkapelle/Oud Verlaat

De politie heeft in april van verschillende verenigingen 75 verkeersregelaars opgeleid. Vanaf 1 januari 2002 is het de verkeersregelaar namelijk niet meer toegestaan om verkeerstaken uit te voeren zonder hiervoor door de politie te zijn opgeleid.
De verkeersregelaar is nu wettelijk bevoegd een oprij- en stopteken te geven in het verkeer tijdens evenementen. In de opleiding kwamen onder andere verkeersinzicht, verantwoordelijkheid en gebruik bevoegdheden aan de orde.
Aanstelling van de verkeersregelaar vindt plaats door de burgemeester van de gemeente waar het evenement plaatsvindt. De verkeersregelaar voert zijn taken uit onder toezicht van de politie.


Aanhouding Waddinxveen

Woensdagavond 7 mei heeft de politie op de Peter Zuidlaan een 20-jarige man uit Waddinxveen aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een ernstige mishandeling vrijdagavond 25 april nabij de Hefbrug. Toen, omstreeks 21:30 uur, agenten tijdens hun surveillance de man zagen, wilde hij wegrennen. Na een korte achtervolging, hielden de agenten hem aan. De man bood hevig verzet bij zijn aanhouding en is bespoten met pepperspray. Uiteindelijk kon de Waddinxvener geboeid naar het politiebureau worden overgebracht, waar hij inverzekering is gesteld. De man heeft agenten bespuugd en geslagen en vernielde een achterportier van de politieauto. Een 29-jarige agente heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Bedreiging met mes Gouda

In Gouda is op donderdag 8 mei een 14-jarig meisje bedreigd met een mes. Het meisje fietste omstreeks 17.00 uur over de Vossenburchkade in de richting van de Henegouwerstraat toen zij voor de tunnel werd aangesproken door een onbekende jonge man. Toen het meisje door wilde fietsen haalde de jongeman met een mes haar hand open. Zij liep hierbij een snijwond op.


Diefstal uit woning Gouda

Op donderdag 8 mei is uit een woning aan de Bosweg een aantal spullen gestolen waaronder een tv en een videorecorder. Het huis is doorzocht en overhoop gehaald. Men is binnen gekomen door de voordeur te forceren. Ook de deur van de buren vertoont dezelfde braakschade.


Onder invloed rijden Moordrecht

In Moordrecht is op donderdagavond 8 mei rond 21.30 uur aan de Middelweg een auto onderste boven aangetroffen. Omstanders hebben de 45-jarige bestuurder uit Moordrecht bevrijd uit de auto die geheel op zijn dak lag. De politie heeft de bestuurder een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. De uitslag was 500 ug/l terwijl 220 de limiet is. De bestuurder is vervolgens aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --