Korps: Flevoland, plaats: Lelystad 9-05-2003 Aanhoudingen voor vernielen autobanden

Zaak opgelost
Jongeren bekennen vernieling autobanden

LELYSTAD De politie heeft onlangs vijf jongens als verdachten verhoord voor het vernielen van 16 autobanden eind januari. Deze jongeren hebben inmiddels tegenover de politie bekend. Het proces-verbaal wordt binnenkort naar Justitie gestuurd.

In de Schouw werden eind januari in de avonduren vernielingen gepleegd aan geparkeerde autos. Zo werden in totaal van negen autos één of meerdere banden lekgestoken. De politie stelde een onderzoek in. Mede dankzij één van de aangiftes met een duidelijk signalement van een verdachte, kwam de politie alle verdachten op het spoor. Het gaat om 5 verdachten varierend in de leeftijd van 12-16 jaar, allen uit Lelystad. Twee daarvan zijn aangehouden en de rest is ontboden aan het bureau. Zij hebben tegenover de politie bekend ongeveer 16 autobanden met een soort zwaardje lekgestoken te hebben. Het zwaardje is in beslag genomen. De jongens zijn na hun verhoor heengezonden en hun ouders zijn geïnformeerd.

Vervolging
De politie stuurt binnenkort het proces-verbaal op naar Justitie. Justitie is verantwoordelijk voor de verdere vervolging.