Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Diefstal bij juwelier
LELYSTAD Bij een juwelier in het centrum zijn donderdagmiddag een nog onbekende hoeveelheid sieraden gestolen. Een nog onbekende man ging er met sieraden uit de winkel vandoor, nadat personeel vermoedelijk was afgeleid. Op het moment van de diefstal was een aantal mensen in de winkel aanwezig. Een winkelmedewerker ging achter de verdachte aan, maar vatte de man niet in de kraag. De inmiddels gewaarschuwde politie kamde het centrum en omgeving uit, maar vond de verdachte niet. Oplettende omstanders droegen gevonden sieraden vermoedelijk afkomstig van de diefstal, over aan de politie. De technische recherche deed onderzoek in de winkel en de recherche onderzoekt de zaak verder.

Aanhoudingen voor vechtpartij
ALMERE De politie hield donderdagavond twee inwoners van Almere (20 en
22 jaar) aan voor een ruzie. Na een melding van een vechtpartij op de Hans Lodeizenstraat, ging de politie ter plaatse. Daar stond een aantal mensen en de politie nam verklaringen op. Een 20-jarige man uit Almere die gewond was aan zijn hoofd, is naar het Flevoziekenhuis gebracht. Verder zijn twee mannen aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak verder.

Aanhoudingen voor alcohol
ALMERE Een 48-jarige man uit Almere is donderdagmiddag op de Polderdreef aangehouden. De automobilist viel surveillerende agenten op, omdat deze met een hoge snelheid over de Hogering reed. Zijn promillage was 1,94. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de bestuurder kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor op het bureau is de
48-jarige heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

EMMELOORD Een 46-jarige automobilist uit Emmeloord kreeg donderdagnacht in het centrum een boete van 190 euro en een rijverbod van 2 uur. De politie hield hem Onder de Toren aan voor het rijden onder invloed van alcohol (promillage 0,74).

Aanhouding voor inbraak
EMMELOORD De politie hield donderdagmiddag een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op het Pampuspad. De man wordt verdacht van een poging inbraak bij een school. De politie heeft de verdachte voor nader verhoor ingesloten en onderzoekt de zaak.

Aanrijding
BANT Een 35-jarige bromfietser uit Steenwijk en zijn 30-jarige passagier eveneens uit Steenwijk liepen donderdagmiddag hoofd- en beenletsel op na een botsing met de auto van een 48-jarige inwoner van Bant. De auto reed op de Noordwend richting de Lemsterweg en volgens de verklaring stopte deze bij de kruising. De van rechtskomende brommer botste tegen de vermoedelijk uitstekende voorkant van de auto. Beide inwoners van Steenwijk vielen. De verkeersongevallendienst van de politie deed onderzoek ter plaatse.

Onwelwording
ALMERE Een 80-jarige fietster uit Almere is donderdagochtend op de Delfzijlsingel gevallen. Zij is met beenletsel naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Geen vals geld
ALMERE Na een melding dat iemand vals geld had uitgegeven in een winkel op de Brouwerstraat, ging de politie ter plaatse. Daar hield zij een 54-jarige inwoner van Almere aan. Na technisch onderzoek op het bureau bleek het 5 euro biljet echt te zijn en de 54-jarige is meteen heengezonden.

Verkeer in orde
ZEEWOLDE Slechts een bestuurder kreeg donderdagmiddag een boete, namelijk voor het niet leesbaar zijn van de kentekenplaat. Alle andere gecontroleerde voertuigen (17) op de Horsterweg, waren in orde. De politie keek onder andere naar het dragen van gordels.