Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanranding
03-060561
Almelo Brugstraat
Donderdag 8 mei tussen 21.15 en 21.30 uur Een 15-jarige Enschedese meldde bij de politie dat zij kort daarvoor was aangerand door een haar onbekende man. Ze liep vanaf de Boddestraat de Brugstraat in. Tussen de brandweerkazerne en de Amicon werd zij benaderd door een haar onbekende man. Deze man greep haar vast en betastte haar. Zij wist zich uit zijn greep los te rukken en kon ontkomen.Het signalement van de dader: blanke man, ongeveer 35-40 jaar, 1.75-1.80m lang, lichtkleurig stekelig haar, dikke wenkbrauwen. Hij droeg een donker T-shirt over een spijkerbroek.De politie roept eventuele getuigen op zich te melden.

Aanrijding met letsel
03-060383
Vroomshoop kruising Noorderweg / Geerdijk Donderdag 8 mei 13.15 uur
Een 29-jarige automobilist ui Vroomshoop reed in een bedrijfsauto over de Geerdijk. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende fietsster uit Vroomshoop. De fietsster (leeftijd onbekend) werd met verwondingen aan hoofd en benen naar het ziekenhuis overgebracht.

Minder autokraken
Het project 'Niets erin ... Niets eruit!' van de politie in Noordwest Twente draait nu ruim een maand. Bij een tussentijdse evaluatie is gebleken dat de voortdurende controles van de politie aanzienlijke winst hebben opgeleverd. Ten eerste is het aantal autokraken drastisch teruggelopen en ten tweede zijn er inmiddels drie verdachten aangehouden. Daarvan kwamen er twee uit Polen en één uit de regio. De aanhouding van de buitenlanders was mede het gevolg van de oplettendheid van een burger in de gemeente Rijssen. Het tweetal was hem opgevallen, omdat men rondsnuffelde bij auto's en een goed gevulde rugzak droeg. Tijdens het toezicht door de politie viel overigens op hoe slordig sommige autobezitters met hun spulletjes omgaan. In de auto's (soms zelfs niet eens afgesloten) werden bijvoorbeeld laptops, kleding, fotoapparatuur, mobiele telefoons, radio/cd-spelers en navigatieapparatuur (GPS) aangetroffen. In de meeste gevallen leverde het kraken van de auto veel materiële schade op. Er werd dus door de daders op een ruwe manier gewerkt.Wat ook opviel was het feit, dat het team van de politie bij controle in 'burger' opvallend onopvallend in de wijk kan rondwandelen, met zaklampen in de auto's schijnen en waargenomen worden door wijkbewoners, zonder dat er ook maar één melding van een verdachte situatie bij de meldkamer van de politie binnen komt. Maar, zoals eerder bleek zijn er gelukkig ook waakzame burgers.....!Het project loopt nog tot half mei. Nadere info volgt na een evaluatie van het project.

Rijden onder invloed
03-060608
Almelo Plesmanweg
Vrijdag 9 mei 01.20 uur
Tijdens controle vanwege defecte verlichting werd bij een 20-jarige automobilist uit Vriezenveen alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,76 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie van ¤190 en een rijverbod van 2 uur.

Vrachtwagen verliest lading asfalt 03-060266
Holten Provincialeweg N332
Donderdag 8 mei 11.45 uur
Een vrachtwagen, eigendom van een bedrijf uit Vriezenveen, vervoerde een lading warm asfalt. Deze lading viel van de wagen over een lengte van enkele honderden meters. Enkele automobilisten liepen daardoor schade op aan de autobanden en mogelijk lakschade. In ieder geval twee automobilisten hebben zich met schade gemeld. Het verantwoordelijke bedrijf heeft een veegwagen gestuurd om het verloren asfalt op te ruimen.

Aanhouding op heterdaad wegens inbraak in auto 03-060622
Almelo Duindoornstraat
Vrijdag 9 mei 03.05 uur
Mede dankzij een doortastende getuige kon de politie een 20-jarige Almeloër aanhouden. De getuige had gezien dat de verdachte een autoruit had vernield van een auto op de parkeerplaats aan genoemde locatie. Aan de hand van het opgegeven signalement trof de politie de verdachte fietsend aan in de Magnoliastraat. In zijn kleding droeg de verdachte een stanleymes. Deze werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. De verdachte bekende de autokraak en is ingesloten voor nader verhoor.

Woninginbraak
03-060615
Almelo Klimopstraat
Vrijdag 9 mei 01.10 uur
De bewoners van een woning aan genoemde locatie werden wakker van lawaai in een aangrenzende woonkamer. Toen men ging kijken zag men een onbekende persoon bezig met het demonteren van de geluidsapparatuur. Zij spraken de inbreker aan waarop deze er zonder buit vandoor ging. Hij was vermoedelijk middels de hengelmethode via de voordeur binnen gekomen. De verdachte is niet meer aangetroffen.

Aanhouding wegens vernieling
03-060597
Almelo Gerard Doustraat
Donderdag 8 mei 23.20 uur
Nadat een 36-jarige Almeloër bij een woning een ruit had vernield en voor de nodige overlast zorgde, hield de politie de man aan. Hij verkeerde duidelijk onder invloed van alcoholische drank en was niet normaal aanspreekbaar. De verdachte was behoorlijk recalcitrant en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Vanwege zijn uitlatingen in de richting van de politiemensen zal tegen hem tevens een proces-verbaal van belediging worden opgemaakt.

Bromfietscontrole
03-060550
Almelo Grotestraat
Donderdag 8 mei
Tijdens een brom-/snorfietscontrole aan genoemde locatie werden in totaal 38 PV's opgemaakt, waarvan:21x voor te veel vermogen 7x geen of onjuist dragen helm 5x geen certificaat 3x onverzekerd 1x geen oranje plaat 1x niet opvolgen ambtelijk bevel (zie afzonderlijk bericht)

Bromfietser aangehouden
03-060436
Almelo Adastraat
Donderdag 8 mei 16.50 uur
Tijdens een bromfietscontrole aan genoemde locatie werd een 30-jarige bromfietser uit Almelo gecontroleerd die zonder helm reed. Hij weigerde echter mee te werken aan een test op de rollerbank, ook na vordering. Hierop werd hij aangehouden. Hij kon na verhoor met in totaal vier bekeuringen het bureau verlaten, te weten: niet dragen van een helm; niet voldoen aan bevel of vordering; geen bromfietscertificaat en overschrijding maximum constructiesnelheid (1,9 kW).