Gemeente Zoetermeer

Nieuwe Terrassen- en Uitstallingsbeleid Stadshart vastgesteld

Op dinsdag 22 april jl. heeft de gemeenteraad het Terrassen- en Uitstallingsbeleid Stadshart vastgesteld. Samenhangend hiermee heeft de raad, de bij besluit van 16 april 1986 vastgestelde uniforme regeling met betrekking tot uitstallingen van winkelgoederen, de inrichting van terrassen en braderieën voor zover de regeling van toepassing is op het Stadshart ingetrokken. Ook de bij besluit van 25 januari 1999 vastgestelde nota Standplaatsenbeleid. Het een en ander zal, één jaar na vaststelling, worden geëvalueerd.

Op grond van het nieuwe beleid worden in het Stadshart geen vergunningen voor vaste standplaatsen meer verleend. Dit is om de levendigheid op de pleinen te activeren met steeds wisselende activiteiten. Het gaat om Promenadeplein, Stadhuisplein, en het Noordwaarts.

De gemeente zal binnenkort de betreffende horecaondernemers van de heringerichte gebieden een terrasvergunning verstrekken op grond van de nota Terrassen- en Uitstallingenbeleid gemeente Zoetermeer. Vervolgens wordt de uitstalvergunningen van de ondernemers in de heringerichte gebieden vervangen.

Laatste wijziging: 09-05-2003