Politie Zaanstreek-waterland




Zaanstreek-Waterland
Kabinet Korpsleiding
Sectie communicatie


Postbus 400

1544 ZG Zaandijk
Telefoon (075) 6271425
Fax (075) 6271280
Nr. 14

Zaandijk, 9 mei 2003



Uitnodiging



Politie breidt toezicht uit met bike-teams in Purmerend en Zaanstad


Op dinsdag 14 mei start de Politie Zaanstreek-Waterland met de inzet van twee fietsteams in de gemeenten Purmerend en Zaanstad.

De zes, met mountainbikes uitgeruste, politiemensen vormen een doeltreffende aanvulling op de surveillancemethoden van het korps. Zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en het terugdringen van vormen van jeugdoverlast zijn de belangrijkste doelen van de teams.

Met het starten van een kleinschalige pilot sluit het korps zich aan bij dit reeds elders beproefde concept. Gebleken is dat het publiek politieagenten op de fiets een hoge waardering geeft als het gaat om de aanspreekbaarheid. Daarnaast kan er op de mountainbike snel worden gereageerd op incidenten die niet of moeilijk te bereiken zijn met de surveillanceauto's. In deze categorie vallen ook de meldingen van vernielingen, baldadigheid en andere vormen van jeugdoverlast.
Na vier maanden worden de eerste resultaten geëvalueerd en kan worden besloten om de werkwijze uit te breiden.

Hierbij nodigen wij u uit voor de presentatie en demonstratie van de 'bikers' op woensdag 14 mei om 10:30 uur in wijkcentrum de Zuid Pool, De Driegang 1 in Purmerend.
De projectleider zal aanwezig zijn om vragen over de werkwijze en achtergronden te beantwoorden.




---- --