Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 8 mei 2003

Erik Cadée naar Lisse voor tweede limietpoging EK Junioren

Discuswerper Erik Cadée start aanstaande zaterdag in de eerste wedstrijd van het Nationaal Baancircuit, de Ter Specke Bokaal in Lisse. In deze wedstrijden, traditioneel de opening van het nationale baanatletiekseizoen, zal hij voldoende tegenstand krijgen om zijn 2e limietpoging voor het EK Junioren op dit onderdeel te kunnen doen. Behalve Nederlands kampioen Rutger Smith, staat ook Erik van Vreumingen op de startlijst, beiden goed om Cadée voor te blijven met hun persoonlijke records. De Bosschenaar kwam enkele weken geleden in Nijmegen tot op anderhalve meter van het Nederlandse juniorenrecord, dat in handen is van Smith, met 63,44 meter. De student Bewegingswetenschappen verbeterde zich toen tot 61,92 meter, en klom op naar 2e allertijden bij de junioren. Eind april haalde hij met 57,24 meter al voor een eerste maal de kwalificatie-eis voor de Europese Juniorenkampioenschappen, deze zomer in het Finse Tampere.

Naast Cadée zullen in Lisse ook een elftal andere Prins Hendrik-atleten aantreden in de strijd om de Ter Specke Bokaal:
* Christel Bertens (Tilburg): 100 meter

* Dorien Dek (Tilburg): 400 meter

* Nicky van de Clundert (Best): 100 meter horden
* Fleur Ondersteijn (Hedel): 400 meter horden
* Robbert-Jan Jansen (Vught): Polsstokhoogspringen
* Jaap Kuiper (Rotterdam): kogelstoten

* Stein Kuiper (Vught): kogelstoten en discuswerpen
* Ronald Weevers (Empel) en Cor Datema (Best): 800 meter
* Eliott Oti (Vught): 100 meter

* Joost Verel (Den Bosch): 400 meter

* Vincent Kortbeek (Vught): verspringen

* Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni vinden in Vught de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor Veteranen plaats. Prins Hendrik heeft de organisatie aangevraagd om het bereiken van een respectabel lustrum luister bij te zetten. De Vughtse omnivereniging bestaat namelijk deze maand, en juist vandaag - 8 mei 2003 - exact 95 jaar. Uit de eerste inschrijvingen voor het NK Veteranen blijken 334 mensen zich te hebben aangemeld voor 643 onderdelen binnen de verschillende leeftijdscategorieën*. Deze zijn lid van 108 Nederlandse atletiekverenigingen. Daarnaast zijn er 4 wedstrijdatleten van verenigingen uit Duitsland en Engeland. Vanuit Vught zelf zullen onder andere Europees kampioenen Janine Kortbeek en Diny Klomp aantreden. Ook oud-Wereldkampioen Kees van Pelt start op het NK.

* Veteranen binnen de atletieksport zijn vrouwen van 35 jaar en ouder, en mannen van 40 jaar en ouder. Deze worden opgedeeld in leeftijdsklassen van 5 jaar. NOOT VOOR DE REDACTIE (