Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 mei 2003, no. 79

PSV, gemeente Eindhoven, Politie, Justitie en supportersverenigingen PSV

Eindhovens convenant tegen voetbalvandalisme

PSV, de gemeente Eindhoven, Politie, Justitie en de supportersverenigingen van PSV hebben een convenant gesloten tegen het voetbalvandalisme. Het convenant werd ondertekend op zaterdag 3 mei 2003 om 19.00 uur in het PSV-stadion, voorafgaand aan de wedstrijd PSV-AZ 67.

In het convenant is een uitgebreide lijst van maatregelen opgenomen die alle bovengenoemde partijen moeten nemen om ervoor te zorgen dat voetbalwedstrijden in Eindhoven zo veilig en rustig mogelijk verlopen. De verwachting is dat de reeds bestaande samenwerking tussen de verschillende partijen door de schriftelijke vastlegging verder zal worden aangescherpt.
Het convenant moet daarbij gaan dienen als een checklist ter voorbereiding. Verder kan het convenant ook dienen als toetsingskader wanneer er rellen hebben plaatsgevonden.

De afspraak tussen de verschillende partijen is een uitwerking van het Beleidskader Voetbalvandalisme 2003. Dat beleidskader is onlangs vastgesteld door de ministers van respectievelijk Binnenlandse Zaken, Justitie en VWS en verstuurd naar de Tweede Kamer. De Eindhovense partijen zijn een van eersten in Nederland die, met het convenant, het beleidskader hebben vertaald naar de plaatselijke situatie.

© 2003 Gemeente Eindhoven