Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-05-2003
Persberichten van vrijdagmorgen 9 mei 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 12 mei 08.00 uur.

Ongeval met letsel
EEXT Op donderdagmiddag reed een 16-jarig meisje uit Gasselte op haar scooter over het fietspad van de Annerweg. Nadat zij enkele fietsers had ingehaald kwam zij in de berm terecht en vervolgens in de sloot. Haar passagiere kwam er zonder letsel vanaf maar de bestuurster werd per ambulance naar het WZA overgebracht omdat botbreuken werden vermoed. Onderzoek wees uit dat zij een gekneusde pols had waarna zij naar huis kon.

ZUIDWOLDE Op vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur reed een 26-jarige man uit Silvolde met een bedrijfsauto over de A 28. Tussen de afrit Zuidwolde en Ommen haalde hij een voor hem rijdende vrachtauto in. Door een windvlag botste hij tegen de vrachtauto maar kon zijn auto op de vluchtstrook tot stilstand brengen. De auto werd aan de voorzijde zwaar beschadigd, de bestuurder werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Alcomobilisten
BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag reed een 38-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Brunstingerstraat. Controle gaf een alcoholpromillage aan van 1,1. Met proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur verliet hij het bureau.

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag reed een 49-jarige man uit Emmen met zijn auto over de van Schaikweg. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,8 te hebben.

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag reed een 18-jarige man uit Zuidwolde met zijn auto over de van Wilhelminastraat. Toen hij een politieauto zag ging hij er vandoor. Agenten troffen de bestuurder even later aan in de van Echtenstraat terwijl de bestuurder plat in de auto lag. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De Koninklijke Marechaussee werkt de zaak verder af omdat de bestuurder een militair is.

Bromfietser niet jarig
COEVORDEN - Op donderdagmiddag zagen agenten een 16-jarige knaap uit Nieuw-Amsterdam op een bromfiets rijden over de Wethouder JB Hemelweg. In april had hij al een bekeuring gehad voor het feit dat hij geen bromfietscertificaat had. Omdat hij toen jarig was kreeg hij geen bekeuring voor het feit dat hij geen helm droeg. Nu reed hij weer zonder helm en nog steeds had hij geen certificaat. (Hij was er de dag ervoor voor gezakt) Hij kreeg nu voor beide feiten een bekeuring.

Diefstal aluminium schroot
HOOGEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag werd een container met aluminium schroot weggehaald vanaf een bedrijfsterrein aan de Voltastraat. Een 37-jarige man uit Spier deed namens de eigenaar aangifte. Het bedrijf heeft een schade van 4.000 euro.

Bedrijfsinbraak

Assen Werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een bedrijfspand waar meerdere bedrijven zijn ondergebracht aan de Wiltonstraat. Uit de werkplaats van één van die bedrijven werd gereedschap weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

Vandalisme
MEPPEL Nadat er woensdagavond jl. woorden waren gevallen tussen de gebruikers van de jeu de boulesbaan aan het Dingstepad en de jeugd op de naastgelegen skatebaan werd de volgende dag de inhoud van vuilnisbakken en takken aangetroffen op de jeu de boulesbaan. Het meest onaangenaam getroffen werden de gebruikers echter door een op de baan gekerfd hakenkruis met een doorsnee van ongeveer 70 cm. Wellicht kan de politie een gesprek tussen de beide groepen organiseren om de lucht te klaren.

Uitslaande brand
Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur brak brand uit in een woning boven een snackbar aan de Looweg. De bewoonster ontdekte de brand en kon tijdig de woning verlaten. De bovendieping brandde geheel uit. Oorzaak van de brand is vermoedelijk een tv-toestel.