Politie Gelderland-Midden

Duiven, containerbrandjes
Publicatiedatum: 09-05-2003

Politie en brandweer zijn afgelopen nacht in de weer geweest bij een tweetal containerbrandjes in Duiven. Even na middernacht ontdekten passanten een containerbrand op de Elshofstraat. Door de container van de gevel weg te trekken hadden zij erger weten te voorkomen waarop de hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd. Door de brandweer werd het vuur gedoofd. Later in de nacht, rond vier uur, ontdekten surveillerende agenten twee brandende vuilcontainers op het Remigiusplein nabij de kerk. Ook hier moest de brandweer aan te pas komen om te blussen. Het kerkgebouw liep door de brand schade op aan de gevel en een tweetal ruiten. De oorzaak van beide branden is nog niet kunnen worden vastgesteld en wordt nader onderzocht. Brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 09-05-2003

De politie heeft gisteren, in samenwerking met het verkeershandhavingsteam, ter bevordering van de verkeersveiligheid een aantal verkeerscontroles gehouden in de gemeente Overbetuwe. Het resultaat was in totaal bijna honderd bekeuringen. De controles werden uitgevoerd in Elst en Zetten. In Elst werden in een aantal 30 km/u zones snelheidscontroles gehouden met behulp van de Lasergun. Zo werd er ondermeer gecontroleerd op de Grote Molenstraat en de Wuurde met in totaal 14 overtreders als resultaat. Ook werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht op de kruising Dorpsstraat/Rijksweg Noord en Zuid en de Eshofsestraat in Elst. Verder werden nog een achttal bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen zoals het niet handsfree bellen.
In Zetten werd op de Wageningsestraat een snelheidscontrole gehouden tussen acht en vier uur. In totaal 67 bestuurders hadden daarbij de maximumsnelheid overschreden. Van ruim 1900 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---