Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2003 Persbericht district Kerkrade (JC 11.55u) Vrijdag 9 mei 2003

District Kerkrade

Landgraaf; motorrijder gewond geraakt bij aanrijding Donderdag 8 mei omstreeks 13.00 uur vond op de kruising van de Ampèrestraat met de Voltastraat in Landgraaf een aanrijding plaats. De 50 jarige inwoner van Landgraaf kwam met zijn motor in botsing met de 43 jarige automobiliste uit Landgraaf. De motorrijder raakte gewond (vermoedelijk een beenbreuk) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en oorzaak van deze aanrijding.

Kerkrade; wapens en verdovende middelen in woning aangetroffen Donderdag 8 mei om 16.30 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Felix Ruttenstraat in Kerkrade, omdat zij aanwijzingen had dat daar gehandeld zou worden in verdovende middelen. Bij controle trof zij ruim 1200 gram heroïne, 850 gram amfetamine en 34 gram cocaïne, een weegschaal en verpakkingsmateriaal aan. Ook werden 2 pistolen en 1 revolver (allen gasalarmwapens) met daarbij behorende patronen aangetroffen.
In de woning werden twee verdachten door de politie aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Alle genoemde aangetroffen goederen werden in beslag genomen en tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Kerkrade; snelheidscontroles
Gisteren werden gedurende de gehele dag op diverse locaties binnen het politiedistrict Kerkrade door het Verkeershandhavingsteam snelheidscontroles uitgevoerd.
In Landgraaf betrof dit de Hompertsweg en de Europaweg Noord en Zuid. Op deze 50 km wegen passeerden in totaal 1550 voertuigen de radarwagens en 306 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur.
In Kerkrade stond radarapparatuur op de Gravenweg (Eygelshoven) en de O.L. Vrouwenstraat. Daar passeerden 550 voertuigen de controleplaatsen en bleken 42 bestuurders in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid was 95km/uur terwijl 50 het maximum is.