Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Vrijdag, 9 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen
De politie heeft afgelopen donderdag tijdens toezicht / surveillances in de Maastrichtse binnenstad (met name ook rond het Vrijthofgebied), de Cabergerweg en in Wijck (met name op en rond het NS-station) totaal 47 bekeuringen / processen verbaal uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, rijden zonder helm door bromfietsbestuurders, het telefoneren met een gsm in de handen tijdens het besturen van een auto tot het niet dragen van de autogordel door automobilisten.

Maastricht; les-auto in beslag genomen
Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Bieslanderweg in Maastricht van de inzittenden van een les-auto (een rij-leerlinge / vrouw uit Maastricht en een Maastrichtse rij-instructeur), bleek dat de Maastrichtse rij-instructeur geen rijles mocht geven aangezien zijn rijbewijs eerder / geruime tijd geleden al was ingevorderd. Daarnaast kreeg de politie het vermoeden dat de rij-instructeur onder invloed naast de rij-leerlinge zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte tussen 0,5 en 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam in overleg met de officier van justitie in Maastricht de les-auto van de rij-instructeur in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Overigens kreeg de rijleerlinge / vrouw haar reeds betaalde lesgeld terug.

Maastricht; verdovende middelen
Bij controle afgelopen donderdagnamiddag omstreeks 18.15 uur op de Kasteel Cortenbachlaan in Maastricht van de twee inzittenden van een auto, twee mannen (20/21) uit La Demie en Vesoul (F) bleek dat de beide Fransen verdovende middelen bij zich hadden. In hun kleding verstopt vond de politie bij beide verdachten totaal 15,6 gram heroine en cocaine. Die werden in beslag genomen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten. Tegen twee inzittenden van een andere auto, twee mannen (18/28) uit Hayange en Thionville (F) maakt de politie eveneens proces-verbaal op. Bij controle afgelopen donderdagavond op de Ruiterij in Maastricht bleken die een zak met ruim 85 gram wiet bij zich te hebben. De softdrugs werden in beslag genomen.