Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-05-2003
1e persbericht van vrijdag 9 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na politieactie
Donderdagavond heeft de politie van Woensel-Zuid in samenwerking met de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit actie ondernomen tegen de drugsoverlast bij twee cafés in de Edisonstraat en Marconilaan. In en buiten de cafés wordt veel gedeald. In de vroege avond werden tien gebruikers/kopers aangehouden. Zij konden na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen middernacht werd in de twee cafés binnengevallen. Daar werd een 41-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij probeerde een zakje met 9 gram cocaïne weg te moffelen. Verder werden een 34-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden omdat zij eerder op de avond drugs hadden verkocht. Deze laatste drie verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Tasjesrover gepakt
Op de Marconilaan is vrijdag om 1.05 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij donderdag rond 18.15 uur op de Mathildelaan een handtas afpakte van een 62-jarige vrouw uit Geldrop. Dat gebeurde op het moment dat de vrouw de parkeergarage in wilde gaan. Een getuige rende achter de man aan en in de Gagelstraat gooide de man de tas weg. Bij controle bleek uit de tas 150,= verdwenen te zijn. De getuige bleek de dader te kennen en zij gaf de naam aan de politie door. Deze kon de man later aanhouden.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Een 31-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 1.30 uur op het Stratumseind aangehouden na de mishandeling van een 27-jarige Eindhovenaar. De twee kregen ruzie in een horecazaak en de vechtpartij werd buiten de zaak voortgezet. De 27-jarige man viel en de ander schopte hem tegen het lichaam en het hoofd. Het slachtoffer had een hoofdwond. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De ruzie ontstond toen het slachtoffer een vrouw die bij de verdachte was aankeek.

Helmond: Onder invloed
Op de Europalaan is vrijdag om 2.00 uur een 28-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel aangehouden. Hij reed door rood licht. De man had gedronken en blies bijna 1,85 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Verdachte inbraak aangehouden
Vrijdag om 5.30 uur is op de Deltaweg een 44-jarige man, zonder bekend adres, aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in een wooncomplex. De man werd daar aangetroffen bij een kapotgeslagen ruit. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Aarle-Rixtel: Bromfietser onder invloed
Een 19-jarige bromfietser uit Aarle-Rixtel is vrijdag om 2.05 uur op de Schoolstraat aangehouden. De man reed zonder helm en bij controle bleek dat hij gedronken had. Hij blies ruim 0,9 promille. De man had ook geen bromfietscertificaat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan de Dorpstraat. Er is een ruit uit de toegangsdeur genomen. Uit de winkel zijn sigaretten gestolen. Hoeveel is onbekend.