Korps: Flevoland, plaats: Espel 9-05-2003 Onderzoek brand afgerond
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Onderzoek naar brand afgerond

ESPEL Ondanks uitgebreid onderzoek is de oorzaak van de blokhutbrand niet bekend geworden. Er is geen enkele indicatie dat het om een misdrijf gaat.

Na de brand werd het stoffelijk overschot van de 47-jarige bewoonster in de hut gevonden. De politie deed uitvoerig onderzoek naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Zij richtte hiervoor een Taakgroep Ernstige Delicten (TED) op. Ongeveer 15 rechercheurs en andere specialisten werkten onder leiding van Justitie aan de zaak. De oorzaak van de brand blijft onbekend. Er zijn geen aanwijzigingen van een misdrijf. De politie beschouwt de zaak als afgerond. Uit piëteit jegens de familie gaat de politie hier niet verder op in.

Eerder op deze site verschenen berichten:

24 april
Brand
ESPEL Er is donderdagochtend brand geweest in een blokhut bij een woning op het Onderduikerspad. Na het blussen werd het stoffelijk overschot van een persoon gevonden. De politie doet een onderzoek naar de identiteit van deze persoon en naar de oorzaak van de brand. Als er meer informatie bekend is, wordt dat via deze internetsite bekend gemaakt.

27 april
Lichaam geïdentificeerd
ESPEL Het stoffelijk overschot, dat donderdagmorgen (24 april 2003) is gevonden in een blokhut bij een boerderij aan het Onderduikerspad in Espel, is zaterdag geïdentificeerd. Blijkens gebitsvergelijking betreft het het lichaam van de 47-jarige bewoonster van de boerderij. Het stoffelijk overschot is vrij gegeven. De Taakgroep Ernstige Delicten heeft het onderzoek naar de oorzaak van de brand en de dood van de vrouw nog niet afgerond.