Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 9 mei 2003.

Agenten pakken man op voor mishandeling

TILBURG - Agenten hebben gisteravond om tien voor acht aan de Mascagnistraat een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 18-jarige ex-vriendin.

Vrouw loopt hoofdletsel op bij aanrijding

TILBURG - Een 80-jarige Tilburgse vrouw raakte gisteravond even na zes uur gewond toen zij op het Transvaalplein ter hoogte van de Garsthof plotseling de weg overstak. Een automobilist, een 58-jarige Tilburger, kon een aanrijding met de vrouw niet meer voorkomen. De vrouw kwam op de motorkap en met haar hoofd tegen de voorruit van de auto terecht. Zij werd met hoofdletsel, door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

Forse buit bij inbraak in Diessen

DIESSEN - Uit een opslagruimte zijn inbrekers gisteren met 130 truien en 70 paar schoenen aan de haal gegaan. Om in de opslagruimte te komen knipten de inbrekers het hangslot door. Gelet op de hoeveelheid gestolen goederen zijn de inbrekers vermoedelijk met een auto of bus ter plaatse geweest.

169 bekeuringen aan de Bredaseweg

TILBURG - Aan de Bredaseweg heeft de politie gisteren een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 3325 voertuigen de controlepost en 169 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur.

8 bekeuringen bij gordelcontrole

TILBURG - Aan de Goirleseweg hebben agenten gistermiddag een gordelcontrole gehouden. Er kregen 8 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen

Agenten halen bromfiets van de weg

TILBURG - Aan de Postelse Hoeflaan hebben agenten gistermiddag de bromfiets van een 22-jarige Tilburger van de weg gehaald. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat, reed met de verkeerde kleur plaat op zijn bromfiets en het voertuig van de Tilburger was niet verzekerd. Om deze laatste reden heeft de politie de bromfiets uit het verkeer genomen. De Tilburger krijgt twee weken de tijd zijn bromfiets alsnog te verzekeren.

Winkeldiefstallen

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag om halfdrie twee vrouwen uit Zwolle aangehouden. Zij zijn 17 en 22 jaar oud. De dames werden door beveiligingspersoneel betrapt bij winkeldiefstal. Verder bleken de dames nog gestolen goederen bij zich te hebben van een andere winkel.

TILBURG - Aan het Wagnerplein werd gistermiddag om vijf uur een 20-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd in een drogisterij betrapt bij de diefstal van lippenstift

TILBURG - Aan het Lieve Vrouweplein hebben agenten gistermorgen rond negen uur een 19-jarige man, zie zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van deodorant. Naast het proces-verbaal dat de politie opmaakt kreeg de man ook een winkelontzegging van 36 maanden mee naar huis.

Tilburgse rijdt op gestolen bromfiets

TILBURG - Aan de Bredaseweg hebben surveillerende agenten gistermiddag om twaalf uur een 36-jarige Tilburgse vrouw aangehouden nadat bleek dat de bromfiets waarop zij reed gestolen was.

Bron: Carel Bouman