Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 9 mei 2003

* SCHIEDAMMER AANGEHOUDEN NA INRIJDEN OP RET-MEDEWERKER

SCHIEDAM - Donderdagmiddag rond één uur reed een 53-jarige Schiedammer in zijn auto op de Prinses Beatrixlaan in op een 64-jarige medewerker van de RET, die daar bezig was met spuitwerkzaamheden aan de trambaan. De Schiedammer was boos geworden dat zijn auto door de spuitwerkzaamheden nat was geworden. De man reed vervolgens achteruit en reed de RET-medewerker, aan. Het slachtoffer liep daarbij arm- en rugletsel op en werd door GGD-personeel voor onderzoek naar het Schielandziekenhuis vervoerd. De 53-jarige Schiedammer werd ingesloten.


* OVERVALLER DOOR BEWONER UIT WONING GEBONJOURD

RIDDERKERK - Donderdagavond rond half twaalf werd een 42-jarige bewoner van de Kamperfoeliestraat, terwijl hij met zijn vrouw in bed lag, plotseling geconfronteerd met een hem onbekende man op zijn slaapkamer, die via de achterdeur was binnengekomen. De overvaller bedreigde met een ijzeren buis de bewoner, die echter met hem op de vuist ging. Samen met zijn echtgenote duwde hij de overvaller van de trap en bonjourde hem het huis uit. Daarbij vluchtte ook een tweede man, die zich op de begane grond bevond. Tijdens de vechtpartij kreeg de bewoner een klap op zijn hoofd met de ijzeren buis en moest zich door GGD-personeel aan zijn verwondingen laten behandelen.


* VERKEERSCONTROLES
Politiepersoneel van het district Zuid hield donderdagmiddag op de Wolphaertsbocht, Dorpsweg en Katendrechtse Lagedijk verkeerscontroles. Tussen half drie en half zes werden 40 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, verlopen apk, het negeren van een rood verkeerslicht en het negeren van een linksafverbod.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde donderdagmorgen na klachten over stankoverlast een onderzoek in een woning aan de Claes de Vrieselaan in. In het pand werd een grote hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 1412 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Personeel van Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgenomen en sloot de elektriciteitsvoorziening af. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* BROMFIETSCONTROLES
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmorgen en -middag op het Stationsplein en Schiekade bromfietscontroles. Tussen tien en vier uur werden in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, het niet dragen van de helm, verlichting en het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat.


* SNELHEIDSCONTROLES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagavond op de Bermweg in Capelle aan den IJssel en Zevenkampse Ring in Rotterdam radarsnelheidscontroles. Tussen half zes en kwart voor zeven werd gecontroleerd op de Bermweg. Van de 591 passerende automobilisten hielden 61 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 93 km/uur. Op de Zevenkampse Ring werd tussen half negen en half tien gecontroleerd. Hier flitste de snelheidsradar 40 van de 435 voorbijrijdende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur in plaats van '50'.


* STRAATROOF
Donderdagavond omstreeks half elf werd in de Italiaansestraat een 17-jarige jongen uit Rotterdam door twee onbekende mannen beroofd van twee mobiele telefoons en zijn geld. Het slachtoffer werd door één van de mannen van achteren beetgepakt, waarna een mes op zijn keel werd gezet. Uit zijn broekzakken werden twee mobiele telefoons en zo'n 120 euro weggenomen. Met de buit nam het tweetal ijlings de benen in onbekende richting.


* AANRIJDING MET LETSEL
Vrijdagmorgen omstreeks twee uur raakte op de Franselaan een 25-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond, nadat hij met zijn auto, door nog onbekende oorzaak, tegen een boom was gereden. Een mede-inzittende, een 59-jarige Rotterdammer, bleef ongedeerd. Het 25-jarige slachtoffer, dat bekneld was geraakt in zijn auto, werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde situatie gehaald. Hij werd, in kritieke toestand, met een spoedtransport door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.