Koninklijke BAM Groep nv

Tebodin verwerft meerderheidsbelang in Tsjechisch ingenieursbureau Sindat Engineering

Den Haag, 9 mei 2003 - Tebodin Czech Republic heeft 51% van de aandelen in het Tsjechische ingenieursbureau Sindat Engineering S.R.O. verworven. Beide partijen tekenden onlangs het contract in Praag.

Sindat Engineering, onderdeel van de Sindat Group, telt 27 medewerkers in twee kantoren in Praag en Pardubice. Tebodin Czech Republic opereert met 125 medewerkers vanuit een kantoor in Praag. De gezamenlijke omzet bedraagt ¤ 6 miljoen op jaarbasis.

Door dit samengaan verwerft Tebodin Czech Republic specialistische kennis op met name het gebied van process engineering. Bovendien krijgt Tebodin door deze overname toegang tot een groot aantal opdrachtgevers op het gebied van energie, alsmede in de chemische en farmaceutische sector. Tebodin beoogt met deze stap op termijn het grootste ingenieursbureau in Tsjechië te worden, met expertise op het gebied van ontwerp, engineering en project management.

Tebodin, Consultants & Engineers - een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv - is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van ruim ¤ 147 miljoen. Tebodin biedt opdrachtgevers wereldwijd de ervaring en deskundigheid van ruim 2000 medewerkers op het gebied van farmacie en biotechnologie, chemie en fijnchemie, voedingsindustrie, olie en gas, alsook overheid en consumentengoederen. Tebodin beschikt over een netwerk van circa veertig kantoren in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Nadere informatie: ir. H.J. Hegger, directeur Tebodin, Consultants & Engineers, (070) 34 80 435.