Provincie Noord-Holland

Datum 7-5-2003 16:06:00

Onderwerp 327.000 beschikbaar voor toeristische projecten

Ellen van der Klei
Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten subsidie beschikbaar te stellen aan 16 toeristische projecten in de provincie. De projectaanvragen zijn ingediend in het kader van de eerste subsidieronde van de Deelverordening toerisme Noord-Holland. Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten subsidie beschikbaar te stellen aan 16 toeristische projecten in de provincie. De projectaanvragen zijn ingediend in het kader van de eerste subsidieronde van de Deelverordening toerisme Noord-Holland. Deze subsidieregeling is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Noord-Holland. De Deelverordening toerisme kent jaarlijks twee subsidierondes.

De gehonoreerde projecten in deze 1^e ronde zijn:
* Een duurzaam mobiliteitsproject op Texel van de stichting TEMO. Dit betreft het introduceren van elektrische fietsen en een fietsentransportsysteem op het vakantie-eiland (bijdrage: 40.000).

* Een locatie- en marktstudie naar de vestiging van het "traktatiepark Sjakie en de Chocoladefabriek" in Amsterdam of een industrieel erfgoedcomplex in het Noordzeekanaalgebied, ingediend door de stichting De Chocoladefabriek (bijdrage: 75.000).
* "Karaktervolle kamers in landelijke arrangementen" ingediend door stichting Hotel de Boerenkamer. Dit betreft de inventarisatiefase van een project die als doel heeft het aantal logiesaccommodaties op boerderijen en andere erfgoedobjecten te vergroten (bijdrage 9.072).

* De realisatie van een kinderspeelplaatsvoorziening op de passantenhaven te Oudenschild op Texel (bijdrage 21.500).
* Nortrail: de realisatie van een internationale wandelroute (samen met Engeland, Noorwegen en België) langs de kust (bijdrage: 10.000).

* Het opwaarderen van de gemeentelijke jacht- en passantenhaven in De Rijp (bijdrage 17.000).

* Het ontwikkelen van een verblijfsarrangement in het gebied van Noord-Holland midden, waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer een elektrische rondvaartboot (bijdrage 16.050).
* Een haalbaarheidstudie naar de herbouw en toeristische bestemming van de molen De Vriendschap te Monnickendam, ingediend door stichting De Vriendschap (bijdrage: 16.000).
* Het samenstellen en implementeren van een kwaliteitshandboek volgens de ISO 9001 norm voor de regio VVV Kop van Noord-Holland (bijdrage: 5.000).


* Het faciliteren van de organisatie van plattelandstoeristische arrangementen van de stichting Boeren Buiten door de regio VVV Kop van Noord-Holland (bijdrage: 21.500).

* Het organiseren van cursussen voor toeristische gidsen en het maken van een digitaal handboek van Guidor, de vereniging van toeristische gidsen (bijdrage: 8.250).

* Een nulmeting van de toeristische voorzieningen en aanbod in de gemeente Hoorn (bijdrage: 10.000).

* Het opstellen van een toeristische ontwikkelingsvisie door de samenwerkende toeristische sector in Noord-Holland, ingediend door het Platform Toerisme Noord-Holland. De visie moet vooral ingaan op de ruimtelijke knelpunten voor de ontwikkeling van het toerisme (bijdrage: 15.000).

* De plaatsing van 7 digitale toeristische informatiezuilen in de IJmond, ingediend door het projectbureau IJmond 2000+ (bijdrage: 48.434).

* De vertaling van de toeristische informatie van digitale zuilen op Texel, ingediend door Ecomare (bijdrage 43.050).
* De plaatsing van 2 digitale informatiezuilen bij de hoofdingangen van het duingebied dat beheerd wordt door PWN (bijdrage: 30.018).

De laatste drie projecten zijn ingediend en gefinancierd in het kader van de ontwikkeling van het toerisme aan de kust, waarvoor de provincie een apart programma heeft.

Projecten die in aanmerking willen komen voor subsidie in de 2^e subsidieronde kunnen voor


1 oktober 2003 worden ingediend bij de provincie Noord-Holland. Voor deze ronde is een bedrag van maximaal 190.000 beschikbaar.


---
_________Inlichtingen Inlichtingen:: Hans Vonk, tel. 023-5143584 Inlichtingen voor de pers: Marjan Hoenson of Ellen van der Klei, tel. 023-5144118