Vlaamse overheid

Woensdag 12 maart 2003 organiseerde CANON, de Cultuurcel van het departement Onderwijs in samenwerking met Poppunt, het departement Cultuur en de stad Antwerpen de Popdag voor jongeren en leerkrachten uit alle Vlaamse scholen op diverse locaties in de Antwerpse binnenstad.

Het doel van deze Popdag was enerzijds leerlingen én leerkrachten te laten ervaren dat popmuziek vele linken heeft met andere kunsten en anderzijds leerlingen en leerkrachten te inspireren om creatief met muziek in de klas en thuis aan de slag te gaan.

600 jongeren en 150 leerkrachten uit alle uithoeken van het land beleefden de meest uiteenlopende, aan pop gelinkte ervaringen.

Op grote vraag wordt de Popdag nu aangevuld met een boeiende, educatieve website: www.popdag.be . Bedoeling van deze site is leerkrachten hulpmiddelen aanbieden om met popmuziek in de klas te werken en leerlingen te confronteren met een bredere culturele visie.

Op de site vindt het publiek onder andere het Popdagverslag, lesideeën rond het werken met pop in de klas (voor alle lessen van het secundair onderwijs), een algemene en Belgische popgeschiedenis met beeldmateriaal en muziekfragmenten, interessante voorbeelden waarin de crossover tussen pop en een bepaalde kunstvorm uitgewerkt wordt en een forum waar ieder zijn reactie op kwijt kan. In een interactief deel wordt bovendien de popkennis van de bezoeker virtueel op de rooster gelegd met een popquiz.

Deze website werd ontworpen door Poppunt vzw. Zij kregen ondersteuning van de CANON-Cultuurcel van het departement onderwijs en de administratie Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap. Het initiatief kadert in de hechtere samenwerking tussen onderwijs en cultuur.

Info/contact:

Poppunt vzw
Karthuizersstraat 19/7, 1000 Brussel
Contact: Luc Nowe tel: 02 504 99 00 - Luc@poppunt.be

CANON, Cultuurcel departement Onderwijs
Koning Albert II laan 15, 1210 Brussel
contact: Jan Staes - tel: 02 553 96 63
jan.staes@ond.vlaanderen.be