Politie Zaanstreek-waterland



15:40 08-MEI-03
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG

Inbraak tijdens boodschappen doen

Bij een inbraak in een woning zijn ondermeer sieraden, een muntenverzameling en identiteitskaarten weggenomen. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst na het boodschappen doen. Men kwam binnen door de achterdeur te verbreken en vrijwel alle ruimten in het huis werden doorzocht

03:28 09-MEI-03
loc.: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Flessen drank gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf werden een aantal flessen drank gestolen. Men kwam binnen door een ruit in te gooien. Het door de agenten ingestelde onderzoek in de omgeving leverde niets op.

05:51 09-MEI-03
loc.: LANDSMEER, HARPOENIER

Inbraak en poging inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Harpoenier werden, terwijl de bewoners sliepen, ondermeer een laptop, bankpassen en een rijbewijs gestolen. Men kwam binnen door de voordeur te forceren. Bij een woning aan de Zeilmaker bleef het bij een poging. De bewoner werd wakker van een geluid bij de voordeur. Toen hij beneden kwam, ontdekte hij dat de voordeur geforceerd was, maar men niet binnen was geweest.

08:39 09-MEI-03
loc.: PURMEREND, SPINNEKOP

Vernielingen school

Na het examenfeest zijn bij een school vernielingen aangericht. De gehele voorgevel werd besmeurd met graffiti, sloten werden vernield en zes ramen ingegooid.

11:39 09-MEI-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT

Jongetje (8) mishandeld

Een moeder heeft aangifte gedaan van mishandeling van haar 8-jarige zoontje uit Koog aan de Zaan. Het jongetje was donderdagmiddag met zijn moeder en een vriendje aan het zwemmen. Toen hij bij groen licht de glijbaan opging, kwam hij halverwege een man met een meisje op schoot tegen. De man zat stil op de glijbaan. Toen de jongen de man probeerde te passeren, pakte de man hem bij zijn zwembroek en sloeg hem op zijn hoofd, arm en rug. Hierop schopte het jongetje terug naar de man, waarna hij hem losliet. Het jongetje liep pijn in zijn arm en een gezwollen ooglid op.
Het betreft een blanke man van 35 a 40 jaar oud met een stoppelbaard en kort zwart haar. Het kind dat de man bij zich had was een meisje van ongeveer 2 jaar. Dit meisje droeg een oranje badpak en had donker blond haar.
Mensen die deze man hebben gezien of hem kennen, worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-West, via telefoonnummer 0900-8844.
Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-090503


20:17/ 21:40 08-MEI-03
ZAANDAM, VINKENSTRAAT
ZAANWEG, WORMERVEER

Onder invloed (1)

In Zaandam en in Wormerveer werden donderdagavond twee drankrijders betrapt. Een 28-jarige automobilist uit Zaandam reed onder invloed (335 ug/l) over de Vinkenstraat in zijn woonplaats. Een 33-jarige bromfietser uit Wormerveer werd op de Zaanweg aangehouden (hij had een alcoholgehalte van 385 ug/l). Beide bestuurders kregen een rijverbod van respectievelijk twee en drie uur, een boete en een proces-verbaal. De alcoholcontrole werd gehouden door vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam. In totaal werd bij 102 bestuurders een blaastest afgenomen.

00:10 09-MEI-03
ZAANDAM, LEEGHWATERWEG

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 52-jarige man uit Zaandam werd in de nacht van donderdag op vrijdag onder invloed achter het stuur van zijn auto betrapt. Agenten merkten de automobilist op omdat deze slingerend over de Guisweg in Zaandijk reed. Toen de auto aan de kant was gezet, werd een eerste blaastest bij de bestuurder afgenomen. Deze wees uit dat de Zaandammer veel te veel alcohol in zijn bloed had. Eenmaal op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een tweede, nauwkeurigere, ademanalysetest. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

13:00-14:30 08-MEI-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werden donderdagmiddag achttien hardrijders aan de kant gezet. De overtreders ontvingen direct een boete. De hoogste snelheid bedroeg 97 km per uur, bijna twee keer zo hard als toegestaan. Een bestuurder die met de telefoon in de hand reed, ontsnapte evenmin aan het verkeerstoezicht.

02:32 09-MEI-03
PURMEREND, WATERLANDLAAN
Onder invloed (2)
Op de Waterlandlaan in Purmerend werd vrijdagochtend vroeg een 39-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed (385 ug/l). Hij kreeg een drie uur durend rijverbod, een boete en een proces-verbaal.

07:40-09:45 08-MEI-03
PURMEREND, JAAGWEG

Veertig km per uur te hard

Een snelheidscontrole op de Jaagweg in Purmerend leverde donderdagochtend een zeer hoog overtredingspercentage op. Bijna één op de vijf bestuurders reed te hard (overtredingspercentage van 18%). De snelste automobilist reed de radarauto voorbij met veertig km teveel op zijn teller. Later in de ochtend stond de radarauto langs de Jaagweg in Ilpendam. Hier waren de resultaten heel wat beter. Slechts enkele bestuurders (0,7%) reden harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur.

16:30-18:10 08-MEI-03
MONNICKENDAM, OOSTERWEG

Veel hardrijders op de Oosterweg

Tijdens een snelheidscontrole op de Oosterweg in Monnickendam werd donderdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 107 km per uur. Maar liefst één op de vijf passanten hield zich niet aan de snelheid. Op de Oosterweg geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur.










---- --