Persberichten - 09/05/2003

Marktverruiming SIOEN : Automotive markt

Sioen Industries neemt de automotive divisie van het Franse Pennel Industries over. Op 27 maart 2003 kondigde Sioen Industries reeds aan in onderhandeling te zijn met dit bedrijf voor de overname van een deel van haar activiteiten. Op 30 april 2003 werden de gesprekken afgerond en verwierf Sioen Industries de automotive divisie van de groep.

De Sioen Industries groep streeft naar een grotere diversificatie waarbij de spreiding van haar activiteiten gebeurt in de verschillende marktsegmenten en op geografisch vlak. De overname van de automotive divisie van Pennel Industries past derhalve volledig in de strategie van de Sioen groep.

Sioen Industries groep is gespecialiseerd in het produceren van gecoate weefsels (via direct-, transfer-, online-, en extrusiecoating), confectie van beschermkledij en zware confectie en productie van pigmentpastas en granulaten. Pennel Industries produceert, bewerkt en commercialiseert industriële folies en transfer coating materiaal en realiseert een omzet van ongeveer 20 miljoen Euro. De activiteiten van de automotive divisie van Pennel Industries liggen in de lijn van de coating activiteiten van Sioen Industries en de producten vullen het bestaande gamma uitstekend aan.

Met de airbags is Sioen Industries reeds actief in de automotive branche. Sioen beperkt zich in deze niet enkel tot het coaten maar extrudeert tevens polyamide garen, weeft het doek, bewerkt het in de coatingvestiging van Moeskroen en versnijdt het daarna tot airbags. Het productgamma van de overgenomen divisie van Pennel Industries verruimt dit bestaande aanbod binnen de automotive branche. Het productengamma kan opgesplitst worden in twee groepen

Een eerste groep betreft transfer coating materiaal dat hoofdzakelijk gebruikt wordt bij de binnenafwerking van voertuigen, beschermkledij en matrasbescherming. Dit type kunststof combineert een aantal gegeerde eigenschappen. Zo is tranfer coating materiaal een zeer flexibele en scheurvaste kunststof die tevens goed bestand is tegen UV straling. Sioen Industries heeft reeds een ruime ervaring opgebouwd in de productie van dit type kunststof voor wat betreft beschermkledij en matrasbescherming.

Een tweede groep van producten zijn de industriële folies of films op basis van PVC als TPO (Thermoplastic Polyolefin). De toepassingen van deze producten in de auto industrie zijn legio : dashboards, deurpanelen, zonnekleppen, etc.. TPO ( Thermoplastic polyolefin) is een kunststof die geen chloorverbindingen bevat, lichter is dan PVC en volledig recycleerbaar.

Door deze acquisitie krijgt de Sioen Industries groep beschikking over een geroutineerd onderzoeks - en ontwikkelings- en designteam, een ervaren en gedreven verkoopsteam en zeer ervaren productiemensen.

Sioen Industries blijft op een creatieve manier investeren in de toekomst.

Profiel Sioen Industries Groep Sioen Industries is een snel groeiende, geïntegreerde, industriële groep die actief is binnen de sectoren van technisch textiel en gespecialiseerde chemie via drie divisies.

De Coating Divisie is wereldleider in het coaten van synthetische technische weefsels, steunend op een verticaal geïntegreerde groep spinnerij en moderne weverijen.

De Confectie Divisie is Europees leider in industriële beschermkleding, outdoor- en recreatieve kleding op basis van technische weefsels.

De Processing Divisie staat in voor de productie van pigmentpastas en granulaten, de verwerking van gecoate weefsels en PVC-folies alsook voor de productie van filters voor industriële toepassingen.

De Sioen groep kende sinds haar oprichting in 1960 een continue groei. Op vandaag beschikt Sioen Industries over meer dan 30 productie- en verkooplocaties, waarmee de groep met ongeveer 4000 medewerkers een omzetcijfer realiseert van 238 miljoen Euro.

Sioen Industries werd in 1996 op de Beurs van Brussel geïntroduceerd en noteert op de continu markt van Euronext Brussel en maakt tevens deel uit van het Next Prime segment.

Financiële kalender

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vrijdag 30 mei 2003 Aankondiging resultaat eerte kwartaal 2003 Vrijdag 30 mei 2003 Aankondiging resultaten eerste semester 2003 Vrijdag 12 september 2003

Aankondiging resultaat derde kwartaal 2003 Vrijdag 7 november 2003 Aankondiging resultaat 2003 maart 2004

Bron: SIOEN
Provider: Euronext Brussels