Gemeente Zwolle

Onthulling bord Sportpark Stadshagen

Donderdag 8 mei heeft wethouder van sport, Jaap Hagedoorn, een bouwbord onthuld op de plek waar het sport- en recreatiepark voor Stadshagen wordt aangelegd. Dit gebeurde op feestelijke wijze samen met leerlingen van de basisscholen in Stadshagen en FC Zwolle keeper Henry Louwdijk. Voorafgaand gaf hij een vooruitblik op een keuzeproject dat in juni in de wijk zal plaatsvinden.

'Het zal nog wel even duren voordat jullie hier kunnen sporten, maar vandaag wil ik alvast met jullie vieren dat we binnenkort gaan beginnen met de aanleg van het sportpark,' vertelde wethouder Jaap Hagedoorn in zijn toespraak aan de schooljeugd. Na de zomer zal gestart worden met de vereiste wettelijke procedures en als alles meezit kan volgend jaar de eerste schop in de grond. Het sportpark komt ten westen van de Milligerplas te liggen, ten noorden van de huidige Hasselterweg. Er is hier 15 hectare grond gereserveerd voor sport. In de zone van de Oude Wetering komt ook nog eens 3 hectare sportvelden te liggen. Hier worden tennisbanen en korfbalvelden aangelegd. Medio juli wordt bekend gemaakt welke voetbalclub naar Stadshagen zal verhuizen.

Stadshagen beslist mee! Ook kondigde de wethouder aan dat in de maand juni alle inwoners van Stadshagen mee mogen denken over het toekomstige park. De gemeente heeft namelijk drie verschillende ontwerpideeën voor park uit laten werken tot animatiefilmpjes. Die kunnen tussen 4 en 27 juni bekeken worden in het informatiecentrum aan de Klokkengieterlaan. Daarna mogen de inwoners hun voorkeur uitspreken voor de één van de modellen. De uitslag wordt als advies voorgelegd aan het college van B&W. Vervolgens worden de ontwerpplannen verder uitgewerkt.

keeper
Na de toespraak door de wethouder vertrok het gezelschap naar buiten om een partijtje te voetballen.
Leerlingen van de basisscholen De Zevensprong, De Krullevaer, De Vlieger en de Prof. Schilderschool met FC Zwolle keeper Henry Louwdijk in het doel en de wethouder (in officieel tenue) als scheidsrechter.

(Embedded image moved to file: pic32391.jpg)Onthulling bord Hierna stapten de leerlingen in de spelersbus van FC Zwolle om samen met de wethouder het bord dat aan de Hasselterweg staat, te onthullen.


---