Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 16.10 u) Vrijdag, 9 mei 2003

District Sittard

Sittard/Geleen/Born; verkeerscontroles
De politie, het Verkeershandhavingsteam, heeft afgelopen donderdag op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. Bij verkeerscontroles op de Rijksweg Zuid in Geleen, op de Urmonderbaan, Bergerweg en op de Odasingel in Sittard, werden totaal 112 voertuigbestuurders betrapt bij het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid (door middel van radarcontrole), het rijden zonder autogordel te gebruiken, het rijden door het rode verkeerslicht en het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders. Met uitzondering van de snelheidsovertreders (totaal 69 snelheidsovertreders, die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd), werden de overige 43 bekeuringen ter plaatse uitgedeeld.
Op de autosnelweg A-2 ter hoogte van Born hield het Verkeershandhavingsteam afgelopen donderdagmorgen een radar snelheidscontrole waarbij totaal 6.370 voertuigbestuurders werden gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 390 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.

Beek; vinger afgerukt
Afgelopen donderdagmiddag vond bij een bedrijf aan de Horsterweg in Beek een ongeval plaats. Vermoedelijk bij het optillen en verplaatsen van een zware transformator op een kleine vrachtauto/pick-up, kantelde de transformator waarbij een 28-jarige man uit Nuth met een vinger onder het zware apparaat terecht kwam waarna diens vinger vervolgens werd afgerukt. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Sittardse Maaslandziekenhuis. Later die middag is het slachtoffer per helicopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen alwaar getracht wordt de afgerukte vinger weer aan te zetten. De Arbeidsinspectie is ingeschakeld en een onderzoek wordt ingesteld.

Geleen/Beek; zinloze vernielingen
Sedert afgelopen donderdagnacht 8 mei jl. tot nu toe kreeg de politie meldingen en aangiftes binnen van allerlei vernielingen in Beek en Geleen die op die donderdagnacht zouden zijn gepleegd. Bleek dat die donderdagnacht een spoor van vernielingen was getrokken van Beek naar Geleen (Prins Mauritslaan, Rijksweg, Augustinusstraat etc. ) van vernieling van geparkeerde autos. Daarbij gaat het om afgetrapte autospiegels, ingeslagen autoruiten etc. Naar aanleiding van de binnengekomen meldingen en aangiftes stelde de Geleense politie een recherche-onderzoek in waarbij een verdachte in beeld kwam. Deze verdachte, een 24-jarige man uit Geleen is vanmorgen gehoord en heeft totaal zon 21 vernielingen (13 in Beek en 8 in Geleen) bekend. De politie stelt verder onderzoek in.