Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 9 mei 2003


Zelhem - Doorrijden na aanrijding

De auto van een bewoner van de Slotemaker de Bruïnestraat is op 8 mei omstreeks 16.30 uur beschadigd. Vermoedelijk is een fiets tegen de zijkant van de auto aangereden, waardoor een diepe kras en een deuk in de auto ontstonden. De veroorzaker van de schade is doorgereden zonder zijn of haar identiteit kenbaar te maken.


Drempt - Verkeersongeval met letsel

Een 21-jarige motorrijdster uit Rotterdam is op 8 mei omstreeks 12.45 uur met haar motor op de Zomerweg uit de bocht gevlogen. De vrouw hield aan de aanrijding een pijnlijk been over.


Winterswijk - Verkeersongeval met letsel

Een 80-jarige inwoner van Winterswijk is op 8 mei omstreeks 16.00 uur licht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de kruising van de Wooldseweg met de Mr. A. Th. Ten Houtenlaan. De man reed in zijn invalidenvoertuig over de Wooldseweg en wilde rechtsaf de ten Houtenlaan inrijden. Hierbij sloeg het invalidenvoertuig om en viel in een droge sloot. Omstanders hebben het invalidenvoertuig van de man afgehaald. De man is met een kleine hoofdwond en een pijnlijk been overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.


Winterswijk - Jongen steekt bosschage in brand

Een 12-jarige jongen uit Winterswijk heeft op 8 mei omstreeks 18.45 uur bosjes naast een woning aan de Lindenstraat in brand gestoken. Buurtbewoners hebben het vuur geblust. De jongen is doorverwezen naar bureau HALT.


Doetinchem - Diefstal auto's

Vanaf het Schouwburgplein zijn tussen 8 mei 18.00 uur en 9 mei 08.00 uur twee personenauto's weggenomen. Het betreft een rode Ford Escort met het kenteken YZ-11-KT en een witte Mazda 323 met het kenteken XF-50-JR. Het is niet bekend hoe de auto's werden weggenomen.
Tussen 8 mei 22.00 uur en 9 mei 07.15 uur is geprobeerd om een auto weg te nemen die op een parkeerplaats aan de IJsselkade stond geparkeerd. De daders forceerden een portier van de auto en braken het stuur van de stuurkolom. Uit de auto werden een aantal cd's, de groene kaart en een rijbewijs weggenomen.


Doetinchem - Diefstal uit personenauto's

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in vijf auto's die geparkeerd stonden op de Varkensweide. Om in de auto's te komen forceerden de daders een portier of vernielden een ruit. De buit bestond uit radiocdspelers en kleding.


Hummelo - Diefstal uit bedrijf

Bij een garagebedrijf aan de Dorpsstraat is tussen 8 mei 21.30 uur en 9 mei 07.15 uur ingebroken. De daders forceerden een toegangsdeur en doorzochten verschillende lades en kasten. De daders namen geld, telefoonkaarten, autoradio's en rookartikelen weg.


Doetinchem - Diefstal scooter

Op 8 mei is tussen 19.00 uur en 20.00 uur uit een schuur naast een woning aan de Prins Alexanderstraat een scooter weggenomen. De scooter, een Yamaha, type Aerox met het verzekeringsplaatje JLT522, stond afgesloten in de schuur.


Zelhem - Fietskijkdag politie Zelhem

Op 24 mei wordt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij het politiebureau in Zelhem een fietskijkdag gehouden. Alle fietsen die zijn aangetroffen in de gemeente Zelhem, Hengelo en Hummelo worden deze dag bij het politiebureau gestald. Iedereen die aangifte heeft gedaan van diefstal van een fiets kan komen kijken of zijn of haar fiets hier bij staat. Mensen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets worden verzocht om het bewijs van aangifte mee te nemen. Indien iemand zijn of haar fiets aantreft, maar nog geen aangifte van diefstal heeft gedaan, dan dient een bewijs van eigendom getoond te worden.







Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --