Ingezonden persbericht


Persbericht

Nr: 1
Datum: 8 mei 2003

Stichting SOA zet toiletreclame in om jongeren te wijzen op de gevaren van SOA

Jongeren weten te weinig over de gevolgen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Soa kun je oplopen en overdragen zonder dat je er zelf iets van merkt. Op de lange termijn kunnen soa tot grote gezondheidsschade leiden, zoals onvruchtbaarheid. Om het groeiende aantal soa in Nederland tegen te gaan, richt de Vrij Veilig Campagne zich op het belang van veilig vrijen en condoomgebruik als teken van respect voor elkaar. Naast de overige media - zoals drie geheel vernieuwde TV-spots - zet Stichting SOA ook dit jaar weer Toiletreclame in om de jongeren bewust te maken van de gevolgen van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Momenteel wordt in ruim 400 van de meest populaire uitgaansgelegenheden - middels meer dan 1.200 A3 panelen die geplaatst zijn in het toilet - campagne gevoerd. Met vragen als; "Weet je zeker dat je vriendje geen Chlamydia heeft?" - voor de dames - en "Wil je geen SOA als souvenir" - voor de heren - worden de jongeren zeer direct gewezen op de gevolgen van SOA.

Omdat (amoreuze) ontmoetingen vaak tot stand komen na een avondje stappen is dit het ideale moment om de jongeren te wijzen op de gevaren. Bijkomende voordelen zijn dat de remedie (Condooms) vaak ook nog eens in de directe omgeving te koop worden aangeboden en jongens en meisjes worden specifiek aangesproken. De A3 panelen hangen in het damestoilet aan de binnenzijde van de deur en bij de spiegel. Bij de heren boven ieder urinoir. Dus... een gewaarschuwd mens telt voor 2...

De campagne loopt vanaf 8 tot 22 mei integraal in het 'Altermedia-toiletreclame-netwerk', daarna komt hij op verschillende tijden en plaatsen terug tot 30 juni. Altermedia is een media-exploitant en exploiteert dit zeer directe en zichtbare medium in ruim 400 van de populairste etablissementen door heel Nederland. Hiermee worden tweewekelijks ca 1.000.000 personen bereikt in de leeftijd 15 tot 39 jaar.

Voor informatie over de campagne, soa en veilig vrijen: Aids Soa Infolijn 0900 204 2040( 0,10 p/min), Vrij Veilig Campagnesite 2003. Via deze site zijn ook beeldmateriaal en spotjes te bekijken/ beluisteren. Informatie over lokale activiteiten verkrijgbaar bij de regionale GGD.

Bijlage(n): Foto's Campagne Heren

Opdrachtgever: Stichting SOA; Barbara Gerver
Exploitant: Altermedia; Oskar van Son

Alleen voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Contactpersonen: Oskar van Son / Dennis van Breggen Tel: 030-2342450
Fax: 030-2342451
www.altermedia.nl
email: info@altermedia.nl