Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(9/5)

Breda, vrijdag 9 mei 2003

Uitslaande brand in horecapand (2e bericht)

BREDA: In aansluiting op het eerste persbericht van vannacht het navolgende: Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand in het horecapand `De Drie Gezusters` in Breda.

De recherche van het team Centrum is doende met het horen van getuigen. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stelt een nader sporenonderzoek in. Daarnaast heeft de betrokken verzekeringsmaatschappij `Stekelenburg Schade Onderzoek Bureau BV` ingeschakeld om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De brandweer gaf om 06.45 uur het sein brand meester, het nablussen nam nog geruime tijd in beslag. Voor verdere details verwijs ik u naar het eerder opgemaakte politiepersbericht (www.politiemwb.nl) en het persbericht van de gemeente Breda.

Drie aanhoudingen tijdens toezicht uitslaande brand

BREDA: De politie heeft vannacht tijdens het toezicht bij de uitslaande brand in een horecazaak op de Grote Markt twee mannen vanwege het niet voldoen aan een bevel of vordering aangehouden. Ook werd een verdachte ter zake belediging aangehouden.

De politie hield omstreeks 02.10 uur op de Reigerstraat twee mannen uit Breda van respectievelijk 21 en 22 jaar aan omdat zij zich niet na herhaalde vordering wilden verwijderen. De mannen wilden door de afzetting om beter naar de brand te kunnen kijken. Enkele minuten daarvoor heeft de politie op de Reigerstraat een 57-jarige Bredanaar aangehouden ter zake belediging. De man was boos geworden omdat hij niet door de afzetting mocht en begon daarop de agenten uit te schelden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie verdachten.

Grootscheepse verkeerscontrole bij grens

BREDA / ZUNDERT: Donderdagavond 8 mei werd er van 20.00 uur tot 02.00 uur de volgende ochtend een grootscheepse controle gehouden op rijksweg A-16. De controleplaats bevond zich op het douaneterrein van Hazeldonk naast de oostelijke rijbaan. Het verkeer op de oostelijke rijbaan werd gecontroleerd. Aangezien toch de rijbaan werd afgesloten vanwege werkzaamheden aan o.a. een viaduct, werd alle verkeer omgeleid via de controleplaats. Er vond controle plaats op allerlei gebied. Van de wegenverkeerswetgeving tot belastingwetgeving en vreemdelingenwetgeving.

De controle werd uitgevoerd door de politie van het district Breda, Douane en de Koninklijke marechaussee. In totaal deden 54 opsporingsambtenaren mee aan de actie. Ook werden twee drugshonden ingezet. De douane had ook scanapparatuur voor de controle meegenomen. Er werden in totaal 575 personenauto`s, 5 autobussen en 100 vrachtauto`s gecontroleerd.

Resultaten
V.w.b. de vreemdelingentoezicht. Door de Koninklijke Marechaussee werden 159 vreemdelingen gecontroleerd. Daar kwamen 5 signaleringen uit op het gebied van de vreemdelingenwetgeving. Ook waren er vreemdelingen met verkeerde documenten. Er werden 4 boetes geïnd (totaal 167 euro)

Er werd door de douane 3 maal rode gasolie geconstateerd bij vrachtauto`s wat een totale boete opleverde van 7426 euro. Verder op BPM gebied 4 gevallen. 4 maal voor het niet hebben van een eurovignet en eenmaal moest een veegwagen gereinigd worden ivm. de vogelpest.

Verder waren er ongeveer 16 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de gordel cq. het niet tonen van een rijbewijs, geen APK verkeerde verlichting dan wel geen verlichting, tweemaal voor het rijden zonder rijbewijs en het voeren van valse handelaarkentekenplaten en het rijden onder invloed van alcohol. Verder werd er een busje traangas, een dolk en een gebruikershoeveelheid weed in beslag genomen.

Jongen beroofd van sleutelbos

BREDA: Een 13-jarige jongen is donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur op de Veldmoeren beroofd van zijn sleutelbos. De fietser reed over het Moerenpad. Ter hoogte van de Veldmoeren werd hij plotseling beet gepakt door twee jongens met een Noord Afrikaans uiterlijk. Een van de mannen pakte uit zijn broekzak een sleutelbos. De jongens fietsten daarna snel weg.

Aanrijding met letsel

BREDA: Gisteravond zijn omstreeks 19.00 uur, een snorfietser en een fietser op de Haagweg, op het gedeelte nabij de Ettensebaan, met elkaar in aanrijding gekomen. Het omgeval gebeurde op het moment dat de snorfietser de andere betrokkene inhaalde. Tijdens deze manoeuvre kwamen beiden met elkaar in aanrijding.

De fietser, een 59-jarige Bredanaar, raakte zwaar gewond. Hij werd met hoofdletsel opgenomen op de Intensive Care afdeling van het Amphiaziekenhuis in Breda. De snorfiets werd bestuurd door een 23-jarige man uit Breda.

Bromfietscontrole in Etten-Leur levert 25 bekeuringen op

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft gisteren tussen 15.00 en 21.00 uur in samenwerking met het scooterteam een bromfietscontrole gehouden. Er werden 24 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er 11 in orde. De politie deelde 25 bekeuringen uit.

De bromfietsers werden onder meer gecontroleerd op de Hoevenseweg, de Concordialaan, de Markt, de Bleekweide, de Plantijnlaan, De Spoorlaan en de Parklaan.

-11 voor een te hoge constructiesnelheid
- 4 voor het niet hebben van een gele/oranje plaat
- 5 voor niet dragen van een helm
- 1 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat
- 1 voor het niet hebben van goede verlichting
- 1 beneden de leeftijd van 16 jaar
- 1 voor het niet hebben van een verzekering
- 1 voor het niet hebben van een goed werkende claxon.

Inbraak woning

BREDA: Gistermiddag ontdekten de bewoonster van een pand aan de Beverweg dat bij hen was ingebroken. Men heeft met grof geweld de voordeur ingetrapt en onder andere de TV en de CD-speler gestolen.

Zakkenroller

ETTEN-LEUR: Een 30-jarige vrouw uit Rijsbergen heeft aangifte gedaan van de diefstal van haar portemonnee met daarin haar bankpassen en rijbewijs. Donderdag 8 mei jl. werd de portemonnee van de vrouw omstreeks 11.15 uur op het winkelcentrum gerold. Ze had deze in haar linkerjaszak zitten. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Diefstal waterscooter

Van woensdag op donderdag is er van een terrein aan de Blokweg te Zevenbergen een groene Yamaha waterscooter ontvreemd.

Vrachtauto van de weg af gereden

Vanmorgen is op de Rijksweg A17, rijbaan Roosendaal - Moerdijk, ter hoogte van de afslag Standaardbuiten een vrachtauto (trekker met oplegger) door onbekende oorzaak van de weg geraakt en op zijn kop in de sloot terechtgekomen. Door omstanders is de bestuurder uit de cabine gehaald. De chauffeur, met de Tsjechische nationaliteit was ongedeerd. Met behulp van twee takelwagens is de vrachtauto uit de sloot gehaald. Het verkeer is enige tijd gestremd geweest.

Bron: Willem van Hooijdonk