Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (9/5)

Oosterhout, 9 mei 2003

Aanrijding met letsel
KAATSHEUVEL: Op 8 mei omstreeks 10.30 uur vond op de Vossenbergselaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetganger. Een 16-jarig meisje uit Kaatsheuvel liep tussen twee geparkeerde auto`s door de rijbaan op. De bestuurder (man van 48 uit Waspik) van een passerende auto kon haar niet meer ontwijken. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek zij een hersenschudding en een gekneusde neus opgelopen te hebben. Het slachtoffer kon dezelfde dag nog naar huis.

Rijden onder invloed: auto kwijt
LOON OP ZAND: De politie hield in de nacht van 8 mei op 9 mei omstreeks 02.00 uur op de Hoge Steenweg een 37-jarige inwoner van Loon op Zand omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Bij de blaastest bleek hij een promillage van 1060 ug/l te hebben. Omdat zijn rijbewijs al eerder was ingenomen, werd nu zijn auto in beslag genomen. Tevens kreeg hij een dagvaarding uitgereikt en werd hem een rijverbod van 13 uur opgelegd.

Vernielingen
DONGEN: In de nacht van 8 mei op 9 mei vonden rond 03.00 uur diverse vernielingen plaats in Dongen. Een container op het parkeerterrein achter de Volckaert werd in brand gestoken en moest door de brandweer worden geblust. Op de Paukenlaan werden vuilniszakken, die bij een container stonden, in brand gestoken en op de Middellaan moest een bushokje het ontgelden. Met behulp van putdeksels werden enkele grote ruiten ingegooid. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles
DRIMMELEN: De politie hield op 8 mei op verschillende plaatsen in de gemeente Drimmelen snelheidscontroles.

HELKANT, Kerkdijk (30 km-zone), van 07.40 uur tot 09.40 uur Aantal passanten: 292, overtredingen: 51, hoogste snelheid: 60 km p/u

HOOGE ZWALUWE, Spoorstraat, van 09.50 uur tot 11.20 uur Aantal passanten: 192, overtredingen: 28, hoogste snelheid: 59 km p/u

MADE, Zuideindsestraat, van 11.30 uur tot 13.00 uur. Aantal passanten: 502, overtredingen: 27, hoogste snelheid: 76 km p/u

TERHEIJDEN, Zeggelaan, van 13.15 uur tot 14.15 uur Aantal passanten: 239, overtredingen: 5, hoogste snelheid: 78 km p/u

Politie vindt hennepkwekerij
RAAMSDONKSVEER: De politie ontmantelde op vrijdagochtend 9 mei een hennepkwekerij aan de Hertogshoef. De politie wilde de onbewoonde woning betreden omdat het sterke vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in het huis was ingericht. Omdat er niemand open deed, forceerde de politie de voordeur. Op de 1e etage werd inderdaad op twee slaapkamers een volledig in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden circa 400 planten. De gehele kwekerij is in beslag genomen en vernietigd. De politie hield twee personen aan, een 24-jarige man uit Hoogvliet en een 26-jarige man uit Rotterdam. Diverse buurtbewoners kwamen een kijkje nemen, ze waren geschrokken dat er een hennepkwekerij bij hen in de buurt was, maar blij dat deze is ontmanteld.

Bedreiging op autosnelweg
WAALWIJK: De politie hield op 8 mei om 12.55 uur bij knooppunt Hooipolder op de A59 een 33-jarige automobilist uit Vinkel aan. De man wordt ervan verdacht een andere automobilist bedreigd te hebben met een vuurwapen. Het vuurwapen is in beslag genomen. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij zal binnenkort moeten voorkomen voor bedreiging met vuurwapen en bezit vuurwapen.
Rond 12.48 uur kwam bij de politie de melding van de bedreiging binnen. De automobilist reed op dat moment met zijn vrouw en 2 kinderen over de A59 vanuit Den Bosch richting Kaatsheuvel. Ter hoogte van Waalwijk ontstond een conflict met de 33-jarige man uit Vinkel. Volgens de melder probeerde deze hen daarna in te halen en richtte hij terwijl hij naast ze reed met een vuurwapen op de auto.

Inbraak in boot
WAALWIJK: Op 8 mei werd bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een boot, die afgemeerd lag aan de Zomerdijk. Uit de boot werd de buitenboordmotor gestolen en de bijbehorende stuurinrichting.

Inbreker op heterdaad betrapt
SPRANG-CAPELLE: In de nacht van 8 mei op 9 mei rond 03.30 uur betrapte de politie in de Nassaustraat een inbreker op heterdaad. Het betreft een 18-jarige inwoner van Veenendaal. Hij had ingebroken bij een bedrijf op het Raadhuisplein en daarbij een kluis buit gemaakt. De man is ingesloten.

Bron: Connie Polak