CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 8 mei 2003
CDA houdt vast aan activiteiten asielzoekers

De CDA-fractie hecht zeer veel waarde aan het bestaan van kwalitatief hoogwaardige activiteiten voor asielzoekers. Om dit te ondersteunen diende de fractie tijdens de begrotingsbehandeling van november jl. een motie in (motie-Geluk), waarin de fractie het College opdroeg het met sluiting bedreigde Asielzoekers Opleidings Centrum open te houden.

Tijdens de raadsvergadering van deze donderdag sprak de raad over de afdoening van de motie-Geluk. Hierover ontstond een forse discussie tussen Raad en College en met name tussen de CDA-fractie en wethouder Sjaak van der Tak (CDA).

Wethouder Sjaak van der Tak (CDA) stelde voor, de voorzieningen bij het AOC weg te halen en bij andere instellingen onder te brengen. Dat is voor de CDA-fractie een aanvaardbaar alternatief, maar CDA-woordvoerder Karen Duys was er niet gerust op dat de continuïteit in de voorzieningen voor asielzoekers voldoende gewaarborgd was en zij vroeg de wethouder om harde toezeggingen hiertoe. Volgens de wethouder was er geen aanleiding om te veronderstellen dat de continuïteit niet gewaarborgd zou zijn. Karen Duys wees erop dat het AOC al sinds 1 mei gesloten is en er nog geen alternatief lijkt te zijn. Na een harde confrontatie zegde Van der Tak toe per heden een warme overdracht te regelen.

Daarmee werd de motie-Geluk voor het CDA en de coalitiepartners VVD en Leefbaar Rotterdam, afgedaan.