Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddageditie) Vrijdag 9 mei 2003

Editie vrijdagmiddag

Veendam: man aangehouden
Een 19-jarige man uit Veendam is vrijdagmorgen door de politie aangehouden op het Prins Hendrikplein in zijn woonplaats. De man was binnen geweest in de gebouwen van een school aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam. Omdat hij zich daar in het verleden heeft misdragen mag de man daar niet meer binnenkomen. Ook nu gedroeg de man zich hinderlijk en werd hem verzocht het schoolgebouw te verlaten. Hij weigerde dat waarop de schoolleiding de politie belde. Daarop verdween de verdachte wel maar werd kort daarop door agenten aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor lokaalvredebreuk. Omdat de man politieagenten uitschold krijgt hij ook proces-verbaal voor belediging.

SNELHEIDSCONTROLES: vrijdag

Usquert: Provinciale Weg N363
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 265 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 117

Ten Boer: Provinciale Weg N360
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1175 voertuigen, aantal overtredingen, 93, hoogst gemeten snelheid: 77 km

Middelstum: Delleweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 434 voertuigen, aantal overtredingen, 13, hoogst gemeten snelheid: 105 km

Bedum: Sint Annerweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 141 voertuigen, aantal overtredingen, 24, hoogst gemeten snelheid: 108 km

Toornwerd: Onderdendamsterweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 26 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld

Groningen: dief mobiele telefoon opgepakt
Een marktkoopman die aan de Noordzijde van de Grote Markt staat bemerkte vrijdagmiddag dat een 14-jarige jongen zijn mobiele telefoon die in de kraam lag had weggenomen. Hij wist de jonge dief te achterhalen bij de Poelestraat. De jongen verzette zich met slaan en schoppen tegen zijn aanhouding en werd uiteindelijk met behulp van een collega marktkoopman aan de politie overgedragen. De mobile telefoon is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie heeft de jongen ingesloten voor nader onderzoek naar onder ander zijn identiteit.

Groningen / Haren: verkeerscontroles
Op de Verlengde Hereweg werd vrijdagochtend de snelheid van 546 passerende voertuigen opgemeten. 48 bestuurders reden sneller dan 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 91 km per uur. Op dezelfde weg werden s middags 1145 voertuigen gecontroleerd. 86 reden te hard met als uitschieter 86 km per uur. In Haren werden op de Vondellaan 113 auto gecontroleerd op het dragen van de gordel en het niet handsfree bellen. Voor beide feiten werd elk een overtreding geconstateerd. Op de Pop Dijkemaweg werd op de kruising met de Rijksweg een roodlichtcontrole gehouden. Hier kregen 4 van de 100 gecontroleerde verkeersdeelnemers een bekeuring.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)