Socialistische Partij

12de congres

SP-jongeren bieden D66 gebak en vrijwilligers

09-05-2003 * De SP-jongerenorganisatie ROOD belooft D66 gebak en mankracht als de partij er in slaagt om 1,5 miljard binnen te halen voor onderwijs. In een brief aan onderhandelaar Boris Dittrich stellen ROOD-leden zich beschikbaar om klusjes op te knappen op het partijkantoor indien Dittrich voldoende geld voor onderwijs weet te reserveren.

ROOD geeft in de brief `warme steun' aan het onderwijsstandpunt van D66. De jongeren vrezen echter de gevolgen van het feit dat de partij gaat regeren met twee partijen die fors willen snoeien in de toch al uitgeklede onderwijssector. D'66 heeft zich hevig verzet tegen de bezuinigingsvoorstellen van de vorige regering en ondertekende het Manifest van het `Platform 12 november' dat vergaande bezuinigingsvoorstellen ondubbelzinnig afwees.

Bovendien schreef Thom de Graaf onlangs: Kennis voor alles, zegt D66. De bezuinigingen op het hoger onderwijs moeten worden teruggedraaid. De collegegelden bevroren en de studiefinanciering veiliggesteld. Door het toezeggen van gebak en mankracht hoopt ROOD D66 te stimuleren om hieraan vast te houden. Pakt de investering lager uit dan 1,5 miljard, dan verkiest Dittrich blijkbaar het regeringspluche boven de geloofwaardigheid, aldus de brief.